Potraviny vyvolávající výrazný tělesný zápach

ryby
Loading...

Utrácíte mnohdy až nekřesťansky vysoké peníze za nejrůznější antiperspiranty a deodoranty ve snaze snížit svůj tělesný zápach, který je pro každého z nás typický? Nedaří se vám za pomoci sprejů či tzv. kuliček zamaskovat váš tělesný odér? Věřte nebo ne, ale za silnějším pižmem můžete kromě pocení hledat i určité typy potravin, které se nachází v jídelníčku mnoha z nás. O jaké potraviny jde?

Jedinečná kombinace bakterií

Naše potní žlázy jsou domovem cca tisícovky nejrůznějších typů bakterií, přičemž nutno dodat, že každý z nás má jejich jedinečnou kombinaci. Kombinace těchto bakterií stojí za jedinečnou vůní našeho těla a tvoří tak náš tělesný pach.

Kromě toho se na skladbě našeho pižma podílejí i potraviny, které na náš odér mohou mít zásadní dopad. Na které potraviny, které zhoršují návštěvní zápach, byste si tedy měli dát pozor?

Milujete ryby?

Patříte k lidem, v jejichž jídelníčku nesmí chybět ryby? Rádi si pochutnáte například na lososovi či tuňákovi? Ryby jsou nedílnou součástí zdravého jídelníčku a odborníci je doporučují konzumovat 2x do týdne. Ačkoliv v sobě obsahují látky, které jsou pro naše zdraví prospěšné – například omega-3 mastné kyseliny – na druhou stranu v sobě obsahují i cholin. Cholin je látka spadající do skupiny vitamínů B a je zodpovědný za typické aroma mořských plodů – člověk tuto látku může vylučovat ještě týden poté, co si na nějaké rybě pochutná.

Jíte červené maso?

Maso v sobě obsahuje aminokyseliny, jejichž zbytky mohou zůstávat v lidských střevech. Ve střevech jsou zpracovávány intestinálními enzymy, které dávají našemu zažívání pořádně zabrat – červené maso je totiž oproti jiným potravinám hůře stravitelné. Na základě tohoto procesu naše žlázy produkují vyšší množství potu, který se následně míchá s bakteriemi nacházejícími se na povrchu pokožky. Z tohoto důvodu se pak zvyšuje tělesný zápach.

Foto: Pixabay

Mohlo by vás zajímat

Loading...

4
Komentujte

avatar
3 Komentářová vlákna
1 Odpovědi ve vlákně
0 Sledující
 
Nejsledovanější komentář
Nejžhavější komentářové vlákno
4 Autoři komentářů
VětrníkRtepCarpMirka Autoři posledních komentářů
  Odebírat  
Upozornit na
Rtep
Host
Rtep

Dlabu hodně česneku, ale je fakt, že pokud se třeba chystám do sauny, tak se držím zpátky. I sám sobě ale těžce nevoním, pokud si dám nějaký ten poctivý mléčný výrobek, to někdy bývá i slyšet 🙂
Naštěstí v běžných obchodech o poctivé mléčné výrobky člověk moc nezavadí.

Carp
Host
Carp

Dlabu ryby denně, ale žádnej rybí smrádek nezaznamenávam. Holt kvalitní maso, žádnej přemraženej obchoďákovej sajrajt. xD

Větrník
Host
Větrník

Ty to necítíš, protože jsi na to zvyklký/á/, ale druzí cítí, že smrdíš chobotnicí.

Mirka
Host
Mirka

česnek a cibule v syrovém stavu -komzumuje můj přítel a já mu za ten odporný zápach který mu jde z těla přes pokožku vždy vyčiním . On se cítí ukřivděn a já ten smrad nesnáším