Přílišná konzumace masa a uzenin rapidně zvyšuje riziko rakoviny

Loading...

Čím dál více se lékaři ve svých ordinacích setkávají s lidmi, kteří trpí civilizačními chorobami. Ačkoli se snaží svým pacientům vysvětlit, že zásadní zlom může nastat při správné životosprávě, mnoho lidí viní dědičnost. Rakovina je nemocí, která postihuje lidi bez ohledu na věk, pohlaví, barvu pleti či jiné rozdíly. Zkuste jejímu vzniku zabránit alespoň pomocí omezení uzenin.

Falešná chuť uzenin

Příjemná vůně uzeného masa, růžová barva a šťavnaté plátky. Tak může působit maso na pultech, avšak jeho pravé složení zůstává zákazníkům skryto. Pokud nevaříte šunku doma v šunkovaru a nejste si přesně jisti ingrediencemi, buďte při výběru velmi obezřetní. Právě proto aby si šunka v obchodě udržela svou krásně růžovou barvu a vydržela po dlouhé týdny jsou přidávány aditiva, která prokazatelně ničí zdraví.

Složení je plné přidaných látek

E250, E120, E451, E450 jsou škodlivými látkami, které najdete v mnoha druzích balené šunky, ale i v klobásách a dalších uzeninách. Právě tato éčka způsobují, že šunka ve vaší lednici vydrží dvakrát déle, než je pro ni přirozené. Má výraznější barvu a dokonce i chuť. Takové vlivy by nebyly na škodu, ale v pozadí se odehrává ještě něco jiného.

Škodlivé účinky

Zmíněná éčka nesou množství karcinogenních látek, která jsou prokazatelná. Na trhu jsou povolena pouze omezeně, a to tak, že je určeno nezávadné množství, které nesmí být v produktu překročeno. Pokud však uzeniny konzumujete často a podrobujete je tepelné úpravě, výrazně zvyšujete riziko.

Chraňte své tělo

Omezit karcinogenní látky lze pomocí správně nasazeného jídelníčku plného zásaditých potravin. Velice zásaditě v působí citron, mladý ječmen nebo mořské řasy. Pokud do svého běžného jídelníčku zařadíte podobné potraviny a uzeniny nebudou tvořit většinu vašeho denního jídelníčku, můžete se vyvarovat nepříjemnému onemocnění. Na vznik rakoviny však mají vliv i jiné faktory a její rozvoj závisí i na dědičnosti, životním stylu, okolí, psychickém stavu a mnoha dalších.

Foto: Pixabay.com

Mohlo by vás zajímat

Loading...

Autor: Anna Štěpánková

Maminka se zájmem o zdravý životní styl. Miluje dlouhé procházky přírodou zakončené posezením v dobré restauraci.

5
Komentujte

avatar
4 Komentářová vlákna
1 Odpovědi ve vlákně
1 Sledující
 
Nejsledovanější komentář
Nejžhavější komentářové vlákno
5 Autoři komentářů
judita liškováKamilaOldřichMartaMarias Autoři posledních komentářů
  Odebírat  
Upozornit na
judita lišková
Host
judita lišková

Co se myslí přílišnou spotřebou masa…každý den, či dvakrát týdně? To, že uzeniny zdravé zrovna nejsou, to snad už ví každý, ale proč se brojí proti masu vůbec. Nejsou to jen ony přídatné látky, ATB apod. co maso obsahuje, ale možná i současné názory na chov jatečných zvířat, která “zamořují” planetu. A co zelenina, plná pesticidů…proč ta je tak propagována.?Vždyť dnes už není potravina, která by byla bez nějakého rizika.
Paní Marta…tím zásaditým citronem je myšleno, že ač citron chutná kysele, patří skutečně mezi zásadité poživatiny…

Oldřich
Host
Oldřich

Kdybychom měli omezovat všechno, co podle lékařů způsobuje rakovinu, pomřeli bychom do týdne hlady.

Marta
Host
Marta

Vysvětlete mi prosím, jak je to s tím zásaditým citronem.

Marias
Host
Marias

Blbost maso nezpůsobí rakovinu ale to co ty výrobci tam cpou do toho masa, pokud se u některých výrobků dá vůbec nazvat masem 🙁

Kamila
Host

Tak to je snad i v clanku uvedeno.