Léto je na hubnutí ideální. Vyzkoušejte třeba tyto nenáročné způsoby

Nemusíte trávit v létě hodiny v posilovně, surfování, plavání, nebo i obyčejná chůze v písku vám zpevní problematické oblasti a spálíte při nich spoustu kalorií. Vyberte si letní aktivity, které vás budou bavit, a které vám jen tak mimoděk přihrají tělo bohyně.

Opalování

Máte pocit, že když ležíte na plážové osušce, nemůžete spálit ani kalorii navíc? Omyl. Slunění můžete proložit jednoduchými cviky, které vám zpevní postavu. Pro začátek začněte s hlubokým dýcháním. Soustřeďte se na to, aby dech vycházel skutečně z hloubky vašeho těla. Kromě toho, že vám hluboké dýchání pomůže proti stresu a zrelaxujete se, tak budete masírovat a uvolňovat i své vnitřní orgány a budete se cítit méně unavení. Položte si ruce na břicho a soustřeďte se pouze a jen na svůj dech.

Nemusíte se ani zvednout z osušky, abyste posílili své zádové a břišní svaly, i svaly na pažích a ramenou. Otočte se na břicho, spojte ruce za hlavou a zvedejte mírně horní polovinu těla tak, abyste se prohnuli v zádech. Opakujte tento pohyb několikrát po sobě.

Zábava na pláži

Ať už trávíte dovolenou na pláži nebo u rybníka, nezapomeňte si do svého příručního zavazadla přibalit pálky, nebo rakety, se kterými si budete moci zahrát beachball, či podobnou míčovou hru. Zlepšíte tak svou koordinaci, budete posilovat svaly a zároveň hubnout. Při hodinové hře spálíte přibližně 450 kalorií a protáhnete si všechny svaly. Podobnou službu vám prokáže i frisbee, které vám navíc nezabere v tašce téměř žádné místo.

Vzpomeňte si na vytrénovaná těla plážových volejbalistek a rázem budete mít o důvod víc přibalit do svého zavazadla míč. Plážový volejbal zlepší vaše reflexy, sílu, koncentraci i sílu svalů. Za hodinu volejbalu spálíte víc než 500 kalorií.

Chůze po písku

Víte, jaký je rozdíl mezi chůzí po zemi a chůzí po písku? Nestabilita. Možná si to neuvědomujete, ale chůzí po písku posilujete všechny svaly na nohou a navíc i hýždě. Udělejte si dvakrát denně procházku naboso po pláži a na konci dovolené budete mít mnohem pevnější zadek. Písek, který uhýbá pod vašimi chodidly, vás totiž donutí, abyste zapojovali svaly mnohem více než při klasické chůzi. Chůze po suchém písku je náročnější než na mokrém písečném povrchu, zvolte si proto náročnost podle své momentální kondice.

Surfování

Ještě jste nikdy nezkoušeli krotit vlny? Potom je nejvyšší čas to změnit. Neexistuje lepší způsob, jak si v létě zpevnit postavu a spálit nadbytečné kalorie, než je surfování. Absolvujte kurz základů surfování a vaše tukové zásoby se rozplynou. Za hodinu surfování spálíte 500 kalorií a ještě se přitom budete královsky bavit.

Chůze nebo běh ve vodě

Nestačí vám chůze po písečném povrchu? Vytvarujte si své nohy a zadek ještě účinněji chůzí či během ve vodě. Odpor vody vás donutí, abyste svaly zapojili mnohem více a posílili je. Kromě toho jde o výbornou prevenci proti celulitidě, protože kůže je více prokrvená.

Autor: Lucie Proutková

V mládí jsem často trpěla zdravotními problémy. Lékaři mi moc kloudného neporadili, ale zato předepisovalo jeden lék za druhým. Nakonec jsem se rozhodla poradit si sama zdravějším životním stylem. A ono to vyšlo - tak ráda poradím druhým.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments