Detoxikuje i zklidňuje. Matcha tea je skutečnou superpotravinou

O superpotravinách slyšel jistě každý. Jedná se o potraviny, které v sobě skrývají větší množství živin než jakékoli jiné potraviny. Do skupiny “superpotraviny” se v nedávné době zařadil i matcha tea, což je čaj používající se už stovky let. Matcha tea se vyrábí z rostliny zvané Camellia sinensis, konkrétně z jejích lístků. Právě v lístcích se nachází obrovské množství tělu prospěšných živin, které jen tak někde v takovém množství nenajdeme.

Jak již bylo zmíněno, čaj má dlouhou historii, využívá se už stovky let, přesto se do moderního světa dostal ve velkém teprve nyní. A už od první chvíle, kdy ho lidé zaznamenali, se považuje za nejsilnější superpotravinu na trhu. Otázkou však je, jak působí na lidský organismus? Je skutečně zázračný, jak o něm mnozí odborníci mluví? Nebo je to jen podfuk bez chuti, za který utratíme peníze?

O podfuk se rozhodně nejedná, ovšem není zaručeno, že matcha tea bude chutnat všem. Vyplatí se to ale vyzkoušet, protože už po prvním doušku pocítíte, jak blahodárně působí na organismus.

Matcha tea pro uklidnění

Jeho nejznámějším účinkem je to, že dokáže člověka uklidnit. V dnešním hektickém, rychle ubíhajícím světě každý člověk občas zatouží po uklidnění a matcha tea mu klid dokáže přinést během několika málo okamžiků. Jelikož dokáže lidský organismus uklidnit, často se využívá při meditacích nebo relaxacích, při nichž musíme vypustit z hlavy stresující myšlenky a domněnky.

Matcha tea detoxikuje organismus

Jednou za čas je nutné svůj organismus vyčistit od škodlivých látek, které se v těle usadily. Nutná je tedy takzvaná detoxikace, kterou provádíme různými způsoby. Místo hladovění nebo stravy skládající se z jednoho druhu zeleniny zvolte pití matcha čaje po dobu několika dnů. Během očisty odstraní z těla těžké kovy i chemické toxiny.

Matcha tea dodá energii

Postrádáte energii? I s tím může matcha tea pomoct. Jeden hrníček čaje dodá podle odborníků energii až na šest dlouhých hodin.

Autor: Tereza Čierníková

Pro magazín AAzdraví píše od srpna roku 2018. Milovaná práce jí každý den umožňuje nahlížet na zajímavá témata a také se věnovat koníčkům v podobě plavání a čtení.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments