Bradavice, stařecké skvrny a černé tečky rychle zmizí. Vyzkoušejte skvělou domácí přírodní léčbu

Drobnými nedokonalostmi pleti se nemá smysl zaobírat, protože jsou naprosto normální. V případě potřeby je navíc snadno zamaskujeme vhodným make-upem. Ale co když nás trápí výraznější potíže jako bradavice, stařecké skvrny nebo třeba přemíra černých teček? Pomoc samozřejmě existuje. A máte ji na dosah rukou.

Pomoc z lůna přírody

Stav naší pleti ovlivňuje mnoho faktorů. Do jisté míry je to náš životní styl a strava. Hlavní roli ovšem hraje genetika, se kterou toho moc nezmůžeme. Zkrátka a dobře se musíme vypořádat s tím, co nám bylo dáno do vínku. Podobně je to s věkem – čas prostě zastavit nelze.

Pokud vás trápí nevzhledné skvrny, černé tečky nebo dokonce bradavice, není potřeba zoufat. Řešení může poskytnout lékař, speciální kosmetika, nebo dokonce sama matka příroda.

Vlaštovičník

Vlaštovičník je poměrně známý jako účinný pomocník v boji proti bradavicím. Tuto zázračnou, žlutě kvetoucí bylinu najdete běžně ve volné přírodě. Na bradavice se používá šťáva, kterou vymačkáte ze stonku.

Fíkové mléko

Proti bradavicím fungují také enzymy obsažené ve fíkovém mléce. Fíkový list stačí rozříznout a šťávu, která z něj vyteče použít na postižené místo – ideálně dvakrát denně, ráno a večer.

Foto: Shutterstock

Pampeliška

Obyčejná pampeliška, které jsou plné louky, je skvělým prostředkem nejen proti bradavicím, ale i proti nejrůznějším kožním onemocněním a nedokonalostem pleti. Stačí rozříznout stonek a bradavici nebo jiné místo potřít vytékající šťávou. Opět nejlépe dvakrát denně, dokud problém nezmizí.

Zázvor

Zázvor je skvělý přírodní antioxidant, který účinně bojuje proti stárnutí. Kromě mnoha zdravotních benefitů dokáže i velmi dobře zasáhnout proti stařeckým skvrnám. Čerstvý zázvor nakrájejte a několikrát denně jím skvrny potírejte. Po několika týdnech by měly zesvětlet.

Citron

K redukci nežádoucích stařeckých skvrn poslouží také šťáva z citronu. Má totiž zesvětlující účinky a pleť je díky němu i celkově čistší. Šťávu stačí vymačkat na vatový tamponek a skvrny jím potřít. Nechte působit deset minut a poté omyjte.

Citron působí i proti černým tečkám. Můžete si dokonce připravit speciální masku, kdy citronovou šťávu smícháte spolu se dvěma lžícemi bílého jogurtu. Na obličeji ji nechte působit čtvrt hodinky a poté opláchněte čistou vodou.

Foto: Shutterstock, zdroj: Healthline, Commonsensehome

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments