Tohle Pohlreich přehnal. Tohle jídlo od něj se skoro nedá jíst

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich je v českých luzích a hájích synonymem kvalitní gastronomie. Nejenže provozuje hned několik velmi úspěšných podniků, kde vaří z těch nejlepších surovin a kde si na výsledku dávají skutečně záležet, ale je pochopitelně znám také ze svých televizních show, které se podle mnohých zasloužily o zlepšení úrovně kuchařského řemesla, ale i restauratérského byznysu v Česku obecně.

Šéf se pod to podepsal

Pravdou ale také je, že Pohlreich v posledních letech ze svých dlouhodobě proklamovaných zásad poněkud ustupuje. Kupříkladu vzal na milost rozvozové služby a nakonec se v nich poměrně významně angažoval, když si založil vlastní. Dříve přitom říkal, že takto jídlo prodávat nechce, protože nedokáže zaručit jeho kvalitu.

Následně se potom stal také tváří nejen některých obchodních řetězců, ale přímo i výrobků. Bohužel ale nejde obvykle o ty, které bychom zřejmě našli v jeho soukromé kuchyni. Překvapivě jde naopak o takové, které dříve kritizoval. Například směs koření. Tu přitom v navštívených kuchyních v rámci pořadu Ano, šéfe! s gustem házel rovnou do koše.

Nedávno se objevila šéfova tvář také na produktové řadě hotových jídel od společnosti Real Meal. Ta se snaží tváři jako něco kvalitního a z nabídky hotovek v supermarketech vyčnívajícího. Do toho by záštita od Zdeňka Pohlreicha i zapadala.

Foto: Real Meal

Co to má být?

Jenže výsledek je úplně jiný, jak ve svém videu odhalil youtuber Starej Fotr, který se rozhodl tři jídla z této řady otestovat. Nutno říct, že jde o Pohlreichova fanouška, ale i jemu přišlo spojení šéfa s hotovkami zvláštní. Očekával tak přeci jen něco lepšího, ovšem toho se nedočkal.

Na videu ukazuje několik jídel, která mají krásný obal, kde vypadají opravdu jako z restaurace. Jenže po odejmutí obalu na vás vykoukne nevábná kejda, kterou navíc musíte ohřívat v plastovém obalu v mikrovlnné troubě. To skutečně není něco, co by člověk chtěl, protože z plastů se mohou uvolnit nejrůznější toxiny.

Po chuťové stránce potom jídla “od šéfa” nejenže nejsou dobrá, ale jsou opravdu špatná. Například thajské kari je absolutně bez chuti. Chybí jak samotná chuť kari, tak i soli. Kdyby toto Pohlreich reálně někdy ochutnával v podniku, který by testoval, padala by zřejmě opravdu drsná slova. “Tohle by kuchaři vylil na hlavu,” konstatuje Starej Fotr.

O něco lépe dopadla boloňská omáčka s linguine, ovšem v tomto případě stoprocentně veganská. To však poněkud kazí poznámka, že pokrm může obsahovat stopy vajec. Podle testera jde ale o poměrně chutné jídlo, které se na hotovku docela povedlo.

Třetí pokrm v podobě zeleninového soté nevypadal vůbec vábně. Naprosto se nepodobal tomu, jak je prezentován na obrázku a navíc v něm chyběly deklarované kousky zeleniny.

Foto: TV Nova

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jan milan
Jan milan
1 rok

Já jo nrmusim, ke mi protivný už od pohledu, natož když začne žvanit ty drzé kecy. ☹️

Jaroslav
Jaroslav
1 rok

A ty umíš uvařit aspoň vodu na čaj, že píšeš kritiky na jídlo?

Lukas
Lukas
1 rok
Reply to  Jaroslav

Přes tak sám nic neumí a píše něco o čem nema ani tucha