Na půdě nebo ve starých věcech můžete mít poklad za spoustu peněz. Cenných věcí je překvapivě hodně

Starým věcem pohozeným například někde na půdě nepřisuzujeme žádný větší význam. Možná nám je jen líto je vyhodit. Ve skutečnosti ale mohou mít nemalou cenu. Takový poklad by chtěl objevit každý. Třeba už jen proto, že by to znamenalo vítané přilepšení.

Známky

Málokterý Čech nemá po předcích schované nějaké ty známky. Panuje přitom představa, že většinou nemají valnou cenu. Ovšem v poslední době nabyla na hodnotě celá řada známek. Není proto od věci je odnést ke znalci a nechat ocenit. Některé známky mohou dosahovat až na statisícové ceny.

Hot Wheels autíčka

Pokud jste jako malí sbírali autíčka, není vůbec vyloučeno, že máte nějaké opravdu cenné. Takových je celá řada od různých značek. Dobře známé je například auto od Hot Wheels, které má pořadové číslo 271. Pochází z 90. let a můžete za něj dostat 3500 dolarů, tedy přibližně 84 tisíc korun. I jiná autíčka ale mohou mít tisícovou hodnotu.

Mince

V České republice existuje značná obliba sběratelských mincí. Zdánlivě bezcenné kousky dělají v aukcích neuvěřitelné částky. Málokdo však dokáže hodnotu takové mince určit. Proto je vhodné vyrazit za expertem.

Foto: Shutterstock

Hračky z fastfoodu

Je to překvapivé, ale i jednoduché hračky od McDonalds mohou dosáhnout vysoké hodnoty. Obzvlášť jsou-li patřičně staré a raritní. Například hračka Inspector Gadget, kterou dával McDonalds k Happyl Meal v roce 1995, se prodává za 350 dolarů, tedy 8400 korun.

Staré telefony

Ačkoliv už jsou reálně nepoužitelné, svou hodnotu, a to sběratelskou, stále mají. Mluvíme tu o starých mobilních telefonech, které se staly kultovními. O které jde? Třeba Nokia 8110, iPhone 2G nebo Samsung SPH-N270.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments