Nepříjemné záděry rychle zmizí. Vyzkoušejte tajný fígl s kávou

Záděrky v okolí nehtů už někdy potkaly většinu z nás. Většinou se jim dá snadno předcházet adekvátní péčí o ruce, ale pokud už na ně dojde, způsobí nepříjemný problém. Vytvoří se nevzhledné, zarudlé místo, které navíc pobolívá.

Jak záděrkám předejít?

Prioritou v oblasti prevence je pravidelné péče o ruce. Pravidelná manikúra a promašťování rukou by mělo ve většině případů tvorbě záděrek zcela zabránit. Hydratace, zastřihávání, pilování – zkrátka celková péče. Ale i když se to nepodaří, stále existuje řešení.

Proč záděrky vznikají?

Tento nepříjemný problém má většinou příčinu v suché kůži okolo nehtů. Příčin může být několik. Suchý vzduch, přesušená kůže, nebo kousání nehtů. Pokud nastane kombinace více faktorů, je na problém zaděláno.

Vyzkoušejte kávu

Připravte si kávu. Takovou, po které zbyde kávová sedlina. Po dopití kávy ji budete potřebovat. Pak jednoduše vezměte sedlinu a natřete ji na kůži v okolí nehtů, záděrky, a nechte působit asi 15 minut. Nakonec ruce umyjte a namažte krémem. Vaše ruce budou vyživené a hebké.

Foto: Shutterstock

Vyrobte si zábal na ruce

Další možností je vyrobit si domácí zábal. K tomu budete potřebovat olivový olej a med. 1 lžíci medu a 1 lžíci oleje nahřejte, pak ji naneste na ruce a nehty. Zabalte do bavlněné látky a nechte 20 minut působit. Jde o jemný peeling, který by vám měl pomoci v prevenci.

Další způsoby, jak se zbavit záděrek

Kromě toho, že v drogeriích běžně seženete přípravky, které jsou k ochraně a výživě nehtového lůžka určené, jsou ještě další domácí způsoby, jak se potíží zbavit. Kromě zábalu z lógru můžete vyzkoušet šťávu z cibule, která hojí a dezinfikuje. Pomoci může i sušený květ z měsíčku. A k promazávání nemusíte kupovat drahé krémy, ale dobře poslouží i obyčejné sádlo. Rozhodně záděrky včas řešte, když už se vytvoří, jinak hrozí velmi nepříjemný zánět.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments