Češi málem zbourali prodejny Lidlu. Šli po velkých slevách

Něco takového tu už dlouho nebylo. Ačkoliv je dobře známou věcí, že Češi milují akční nabídky a slevy, obvykle už si zvykli přistupovat k nim poměrně kultivovaně. To se teď ale zase nečekaně změnilo. Obchodní řetězec Lidl totiž do své akční nabídky zařadil obyčejnou potravinu v podobě vajec, ovšem za nesmírně atraktivní cenu.

Taková nabídka se nevidí

Za plato se třiceti vejci žádal Lidl pouhých 99 korun. To je přitom cena, kterou lidé u regálů už dlouhou dobu neviděli. Ba právě naopak, v poslední době sledují pouze to, jak cena vajec míří vzhůru. Běžně už se toto množství prodává téměř za dvojnásobek, přičemž zemědělci hlásí, že vejce ještě více zdraží a navíc jich kvůli ptačí chřipce může být nedostatek.

To vše způsobilo věc, kterou už jsme dlouho neviděli. V řadě prodejen Lidlu se ještě před otevřením vytvořily fronty, a když se dveře konečně rozevřely, lidé se doslova vrhli k regálům s vejci a začali je brát po kvantech.

Na některých místech tak vejce pouze okamžitě zmizela, jinde ale docházelo i k menším konfliktům mezi zákazníky, a to pochopitelně na základě množství, které si nabírají, zatímco na ostatní už třeba nevystačilo.

Foto: Shutterstock

Zákazníci měli odhodlání

Zaměstnanci prodejen Lidlu potom hlásili, že lidé levná vejce rozebrali skutečně za pár minut, a to na každé pobočce měli několik palet. Nebyl přitom rozdíl mezi městy. Obrovský zájem byl jak v Praze, tak třeba i v Ústí nad Labem. Tam byl dokonce tak velký, že lidé rozebrali celou jednu paletu v průběhu doby, kdy ji obsluha vezla ze skladu na místo prodeje. Tam už přijel jen prázdný vozík.

Obchody se pak provizorně snažily zabránit tomu, aby si někdo koupil třeba deset plat, tedy 300 vajec. Některé například omezili možnost nákupu na dvě plata, ale často jim to k ničemu nebylo. Lidé byli hlasití a vybojovaná plata odmítali pustit. Místy se zdálo, že jsou ochotni je bránit všemi způsoby.

Ačkoliv měla výhodná nabídka vajec v Lidlu platit po celý týden, skončila v podstatě do několika minut. Na webu řetězce už je k vidění jen kulantní upozornění, že tento produkt byl kvůli neočekávané situaci na trhu dodán jen v omezené kapacitě

Foto: Shutterstock

Autor: Petr Vavrenka

Redaktor magazínu AAzdravi.cz. Vystudoval VŠE a publikační činnosti se věnuje od roku 2005 v médiích jako MF DNES, ČT24 nebo Koktejl.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Marecky
Marecky
1 rok

Před měsícem (v Globusu) Za Vejce chtěli 74,90 kč Lidé nebyli blázny jako teď v Lidlu

Jana
Jana
1 rok

Prostě Češi no.Takový člověk snad přemýšlí místo mozkem zadkem , vždyť ta vejce stejně dojdou.A zamyslela bych se hlavně nad tím, odkud byla a proč se prodávala za takovou cenu .

Zuzana
Zuzana
1 rok

Bože !!! Co to je za úroveň, napadat prodavače/čky a nadávat jim !!!😡😡😡🤦🤦🤦🤦 Došlápněte si na vedení Lidlu a nechte, proboha ty chudáky na krámě v klidu pracovat !!! Místo, aby jste se chovali slušně a vážili si lidí, který vám umožňujou, že si máte ,,co koupit a strčit do huby”, tak se předvádíte jako bezmozci !!!!! Uvědomte si, že ti prodavači jsou ,, poslední kolo u vozu”, který by za danej stav mohlo !!! Říděj se pokyny svých nadřízených z firmy !!!!😡🤦Co se jako vyřeší jednorázovým nákupem ? Ty vejce vám stejně dojdou a budete je pak kupovat za… Číst vice »

Aster
Aster
1 rok
Reply to  Zuzana

Lidé jsou neuvěřitelně pitomí – s tím se nedá nic dělat. Do Vánoc ještě zbývá hromada času a oni už šílí – přitom vejce není zrovna potravina, která dlouho vydrží…nabízí se taky otázka, proč ta vejce byla ve slevě…
Oni se nepředvádějí jako bezmozci – oni bezmozci jsou.