Albert prodává obědy za 30 korun. Lidé jsou nadšení, špičkové jídlo chválí

Obchodní řetězec Albert se v poslední době velmi snaží jít s dobou a zaujmout zákazníky řadou novinek. V mnoha případech se mu to daří a dříve poněkud kritizovaný řetězec se tak vrací na výsluní. Teď zaujal tím, že ve své kantýně začal prodávat velmi levné obědy. Všem tak ukazuje, že i dnes je možné nabídnout levné jídlo. Stačí přitom přestat plýtvat.

Nová kantýna

Albert v rámci své prodejny na Nových Butovicích představuje trendy v oblasti zastavení plýtvání s potravinami. Jedním z nich je právě i kantýna, kde se zaměstnanci mohou najíst za ceny, které jinde platily před řadou let. Za oběd totiž zaplatí pouhých 30 korun. Za takovou cenu dnes už nekoupíte ani oběd pro školní žáky.

Nejde přitom o žádná odbytá a levná jídla. Celý vtip spočívá v tom, že Albert využívá zbytků z vlastní prodejny, které už by jinak musel vyhodit, a zpracovává je ve své kantýně. Tyto potraviny v žádném případě nejsou špatné, ale třeba už jim končí minimální trvanlivost nebo jsou neprodejné z jiného důvodu.

V takzvané Albertově Kantýně mohou zatím konzumovat pouze zaměstnanci řetězce. Ti si to zde velmi oblíbili a kvalitu jídla chválí. Velmi dobře se najedí doslova za pár korun.

Foto: Shutterstock

Vynikající jídla

Důvodem je skutečnost, že za suroviny nic neutratí. Šéfkuchař každé ráno dostane zprávu, jaké suroviny má z prodejny k dispozici a na jejich základě připraví menu. Nese to tak i efekt překvapení jak pro samotný personál, tak i strávníky. Nikdo si ale nestěžuje. Kuchaři přitom obvykle do ruky dostanou širokou plejádu surovin, takže mohou zkoušet různé věci. Zbývají brambory, hovězí maso, kuřata, rajčata, okurky či papriky.

Kuchaři si zde rychle osvojili i značnou míru kreativity, takže se podávají i věci, které v jiných kantýnách jen tak neuvidíte. Každý den tedy rozhodně nejsou jen knedlíky v omáčce nebo řízek s bramborou kaší, i když i ty se zde pochopitelně vaří. Jedno z jídel je vždy vegetariánské.

Albert v Nových Butovicích se snaží jít s dobou i v jiných oblastech. Instalovali zde nové technologie, které šetří energie, ale také prodlužují životnost ovoce a zeleniny. Na prodej jsou tu i oblíbené bedýnky s přebytky za výhodnou cenu.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ivana
Ivana
1 rok

Super nápad s vařením a takhle by to mělo být všude! Zbytečně se jídlo vyhazuje a takhle by se dalo jídlo spotřebovat! M

Aster
Aster
1 rok

Až se budu potřebovat ze zdravotních důvodů vyzvracet, tak využiju – děkuji.

Ivana
Ivana
1 rok
Reply to  Aster

Být vámi tak vaší diskuzi vymažu!
Je vidět,že máte peněz plnou pr……!!

Aster
Aster
1 rok
Reply to  Ivana

Vaše soudy jsou velmi povrchní – když nesouhlasím s každou ptákovinou, tak se asi válím v penězích – vy jste hodně jednoduchá osoba 😀