Moderní ženy na západě zkrátily dobu žehlení na polovinu. Stačil jim k tomu obyčejný alobal

Moderní ženy na západě jsou čím dál tím více zapojené do pracovního procesu a nemají čas na dlouhé a náročné žehlení oblečení. A právě proto se mnoho z nich rozhodlo využít jednoduchý, ale velmi účinný trik – alobal. Tento obyčejný kuchyňský pomocník dokáže značně zjednodušit a zkrátit proces žehlení oblečení, a to až o polovinu.

Alobal je hladký

Jak je to možné? Alobal má jednu velkou výhodu – je velmi hladký a neklade žádný odpor při pohybu žehličkou. To znamená, že se žehlička snadno proplétá mezi vlákny a vytváří hladký povrch bez vrásek. Navíc je alobal velmi lehký, takže se snadno přesouvá a manipuluje s ním.

Zkraťte si dobu žehlení

Pokud tedy chcete zkrátit čas strávený žehlením oblečení na polovinu, zkuste tento trik s alobalem. Je to jednoduché a rychlé, a navíc vám ušetří spoustu času a úsilí. Stačí ho dát pod žehlící prkno a překrýt potahem. A když už máte alobal připravený, můžete ho využít i při pečení nebo při ochraně povrchu před nečistotami. Je to opravdu univerzální pomocník, který se vyplatí mít vždy po ruce.

Foto: Shutterstock

Další triky

Ale alobal není jediným způsobem, jak zkrátit dobu žehlení oblečení. Existuje mnoho dalších triků a rad, jak žehlit rychleji a efektivněji. Například je důležité začít žehlit oblečení od těch nejvíce viditelných jako jsou límečky, manžety nebo přední strana košile. Tím se vyhnete tomu, že budete muset žehlit celé oblečení znovu, pokud jste přehlédli nerovnosti. Dalším trikem je žehlit oblečení hned po vyprání, kdy je mokré a měkké, což usnadňuje žehlení a zabraňuje tvorbě vrásek.

Žehlete správně

Dále je dobré používat kvalitní a spolehlivou žehličku s nastavitelnou teplotou, která se přizpůsobí druhu oblečení a materiálu. Je také důležité pravidelně čistit žehličku a vyměňovat její kalený povrch, aby byla co nejúčinnější. A samozřejmě nezapomeňte na ochranný pracovní povrch, jako je žehlicí podložka nebo žehlicí utěrka, které zabraňují poškození povrchu a zároveň usnadňují žehlení.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments