Okamžitě vyhoďte tyhle potraviny z Alberta. Otřesné věci se v nich našly

Když už za potraviny v obchodních řetězcích platíme horentní ceny, očekávali bychom také, že za to dostaneme určitou kvalitu. Ale nejenže jsou nám často prodávány potraviny druhé a třetí kategorie, někdy jde při jejich konzumaci doslova o zdraví.

Tohle nekonzumujte

Hodně nepovedenou sérii má teď za sebou obchodní řetězec Albert. V krátké době byly zjištěny hned dva prohřešky podobného kalibru. V potravinách, které tento obchodní řetězec prodával, byla totiž nalezena plíseň, a to v poměrně velkém množství.

Nejnověji Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila plíseň v oblíbeném sýru Krolewski, který je původem z Polska. Problém byl zachycen v prodejně Alberta ve Valašském Meziříčí.

Foto: Potraviny na pranýři

Dva podobné případy

Na základě senzorického šetření inspektoři odhalili, že část balení obsahovala plíseň. Ta byla přitom viditelná pouhým okem. Kontrola odhalila i nepříjemnou skutečnost, že obaly byly poškozeny v místě sváru. U takovéhoto sýra je ale vždy potíž s tím, že někteří lidé mohou plíseň považovat za vlastnost této potraviny, protože některé sýry jsou skutečně plísňové. Není to však tento případ.

Foto: Potraviny na pranýři

Před dvěma týdny se přitom řešil podobný případ, a to v prodejně Alberta v Hradci Králové. Šlo rovněž o sýr, ovšem tentokrát to byla strouhaná Mozzarella od privátní značky řetězce. Opět šlo o plíseň, která byla viditelná pouhým okem na první pohled. A opět je tu varování, že konzumace takové potraviny není vůbec bezpečná.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Olga
Olga
1 rok

za plisen muze vyrobce ,prodejny to moc neovlivni. Jen tim ze pri vybalovani se kontroluje,A pokud se zjisti zavada od vyrobce stahuje se cela sarze z regalu

Magdalena
Magdalena
1 rok

Za to může především výrobce, to byste vy pisálkové měli vědět 🤣