Do bramboráku musíte vždy přidat tuto surovinu. Češi to ale pořád nepochopitelně nedělají

Bramboráky, aromatické placky z hrubě nastrouhaných brambor, patří mezi tradiční poklady české kuchyně. Avšak i v tak zdánlivě jednoduchém receptu se skrývá tajemství, které může změnit dobré na vynikající. Podle znalce českých kulinářských tradic existuje jedna surovina, jejíž přidání do bramboráků je naprostou nutností pro dosažení dokonalé chuti a textury. Překvapivě mnoho Čechů na tuto zázračnou ingredienci zapomíná.

Co nesmí chybět?

Tajemstvím dokonalých bramboráků je majoránka. Tato aromatická bylinka je klíčem k dosažení charakteristické chuti, která bramboráky nejen obohatí, ale také odliší od běžných bramborových placek. Majoránka přidává nejen pikantní nuanci, ale také podtrhuje přirozenou chuť brambor a česneku, čímž vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Proč majoránka?

Majoránka je známá svou schopností zvýraznit chuť masa a zeleniny, což ji činí ideálním doplňkem pro mnoho tradičních českých pokrmů. V případě bramboráků majoránka dodává tu správnou chuťovou hloubku, která rozehraje vaše chuťové buňky. Kromě toho má majoránka i řadu zdravotních benefitů, včetně antioxidačních vlastností a schopnosti podporovat trávení.

Jak správně přidat majoránku do bramboráků

Pro dosažení nejlepších výsledků se doporučuje přidat majoránku do těsta pro bramboráky v sušené formě. Množství bylinky by mělo být dostatečné k tomu, aby byla chuť patrná, ale ne příliš dominantní. Ideální je začít s jednou čajovou lžičkou na jeden kilogram brambor a podle chuti přidat více. Majoránku je dobré vmíchat do těsta těsně před smažením, aby si uchovala svou intenzivní vůni a chuť.

Nebojte se experimentovat

Ačkoliv je majoránka klíčovou ingrediencí pro tradiční bramboráky, nebojte se experimentovat i s dalšími bylinkami a kořením. Každá rodina může mít svůj vlastní “tajný recept”, který se předává z generace na generaci. Experimentováním s různými kombinacemi bylinek a koření můžete objevit nové varianty tohoto oblíbeného pokrmu.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Jaromír
Jaromír
24 dní

Tyto články píšou asi velmi neschopní a pomýlení lidé. Příště napíši že na bramborák musíte použít brambory.

Chřenovák
Chřenovák
24 dní

Já jsem myslel , že sodu přidat 😂
Další článek bude ,že mají dat do bramboráku brambory 😭
A další článek vajíčka😂
Kristýnko ty jsi ale šikovná ,🤠