Pečící papír dávám zásadně do mrazáku. Je to skvělá finta, na kterou nedám dopustit

Pečící papír je výborný pomocník, urychlí přípravu, pokud chystáte buchty, řezy či další dezerty. Díky němu se těsto nepřichytí a má menší obsah tuku. Ukážeme vám, jak vám pečící papír pomůže v mrazáku.

Jak vybrat pečící papír

Pečící papír je dostupný v různém provedení od mnoha výrobců. Pozornost věnujte celkové metráži, vnější obal může být stejný, ale rulička uvnitř ukrývá jinou celkovou délku papíru. Při výběru kontrolujte, zda kupujete roli pečícího papíru v jednom kuse nebo zda se jedná už o rozstříhané díly na standardizovaný rozměr.

Celá role je vhodná, pokud pečící papír používáte v různých formách a v různých rozměrech. Předpřipravené kusy (nastříhané obdélníky) šetří čas, pokud budete pečící papír používat převážně na plechu.

Prokládejte maso v mrazáku

Jakmile si připravíte porce masa do mrazáku, většinou počítáte s obědem pro celou rodinu. Pak ale přijde chvíle, kdy potřebujete rozmrazit jen jednu nebo dvě porce. Zmrzlé plátky masa jsou neoddělitelné. Totéž platí například i o rybím filé.

Až budete napříště připravovat porce masa, prokládejte je pečícím papírem. I po zmrznutí zůstanou jednotlivé plátky oddělené. V budoucnu už snadno sáhnete po tolika porcích, které potřebujete pro přípravu oběda nebo večeře. Zbytek masa může dál zůstat zmrazený.

Foto: Shutterstock

Tipy pro práci s pečícím papírem

Při pečení papírem vyložíte plech nebo formu, pokud ale má tendenci se shrnovat, důkladně jej navlhčete. Výborně papír přilne, když jej pod vodou zmuchláte do kuličky a znovu rozbalíte, pak můžete tvarovat i záhyby ve formách. Do forem na muffiny můžete použít nastříhané čtverce papíru. Vyčnívající okraje vytvoří krásnou dekoraci.

Pečící papír vám může posloužit i jako špička pro zdobení, stačí jej stočit do kornoutu. V toustovači jej lze použít pod tousty, zachytí vytékající sýr.

Foto: Shutterstock

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments