Skvělý způsob, jak ohřát bramborovou kaši, aby chutnala jako čerstvě uvařená. Většina lidí udělá jednu velkou chybu

Bramborová kaše je jídlo, které milují bez rozdílu děti i dospělí. Možná znáte i někoho, kdo ji nemusí, ale budou to spíše výjimky.

Většinou se proto bojíme, abychom jí neuvařili málo a tak jí často připravíme mnohem víc, než najednou sníme. Samozřejmě můžeme přebytky uchovat v lednici, doporučuje se maximálně 2 dny, kde se z ní ale stane tvrdá a nepoddajná hmota. Druhý den ji jednoduše ohřejeme v mikrovlnce, jenže se zdá, že už není tak dobrá, jako když jsme ji čerstvě uvařili.

Zkuste to tedy bez mikrovlnky. Není to žádná věda, jen to zabere víc času.

Jak ohřát bramborovou kaši

Zahřejte v hrnci máslo a smetanu přibližně v množství, které zakryje jeho dno, přidejte k nim studenou kaši a pořádně míchejte, kaše se totiž ráda připaluje. V případě potřeby ještě přidejte smetanu a dochuťte solí nebo muškátovým oříškem.

Bramborovou kaši můžete ohřát i ve vodní lázni. Dejte kaši z ledničky do misky, kterou přikryjete víkem, alobalem či utěrkou. Do hrnce nalijte jen tolik vody, aby miska následně nebyla ponořená a přiveďte k varu. Vložte do vroucí vody nádobu s kaší a každých 15 minut promíchejte. Do ohřáté kaše přidejte mléko nebo smetanu, máslo i případné další ingredience.

Foto: Shutterstock

K ohřátí můžete použít i pomalý hrnec. Stejně jako v předchozím případě pokryjte dno hrnce smetanou a máslem, zamíchejte je se studenou kaší a nastavte na nízký stupeň. Kaši můžete v tom případě podávat kdykoli během 4 hodin. Každou hodinu ji ale raději promíchejte.

Samozřejmě můžete pyré ohřát i v mikrovlnné troubě. Vložte ho do misky, prohřejte asi 2 minuty na 600 W, vmíchejte trochu smetany a přikryjte víkem. Po pár minutách opět promíchejte a v případě potřeby ještě přihřejte.

O bramborovou kaši nemusíte být ochuzeni ani v případě, že máte alergii na laktózu. I s veganskými náhražkami mléka a másla bude stejně dobrá.

Foto: Shutterstock

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments