Slavný český šéfkuchař si udělal velkou ostudu. Jeho jídlo se skoro nedalo jíst

Česká společnost už dospěla do bodu, kdy jsou zdejší vyhlášení šéfkuchaři zároveň celebritami, které vystupují v nejrůznějších televizních show a stávají se z nich spíše baviči, než aby se dále věnovali svému řemeslu. Ne vždy to přitom musí dopadnout dobře.

Proč takové spojení?

Některým z šéfkuchařů může nečekaná sláva přerůst rychle přes hlavu, a potom padnou na úplné dno, kdy už dobře neudělají ani jednoduché jídlo. Nehezky našlápnuto k tomu má třeba Přemek Forejt, který si získal ostruhy jako vynikající šéfkuchař, ovšem potom se stal populárním díky soutěži MasterChef a nakonec začal vystupovat i v nejrůznějších estrádách.

Aby toho nebylo málo, udělal i krok, který se mezi slavnými jmény v gastronomii neodpouští. Spojil se s řetězcem rychlého občerstvení McDonald’s, pro který začal natáčet klipy, kontrolovat kvalitu a vůbec vytvářet dojem, že jde o kvalitní způsob stravování. Že šlo ale především o peníze, na druhé straně nijak zvlášť nezastíral.

Nakonec došlo i na to, že pro McDonald’s vytvořil vlastní burgery, na které se mnozí těšili. Známé jméno zkrátka táhne a reklama umí divy. Ne nadarmo také mohl tento fastfood nasadit skutečně vysokou cenu. Za tento burger zaplatíte 185 korun, a to ani není nijak zvlášť velký.

Na obrázku vypadají lákavě, ale to je tak všechno. / Foto: McDonald’s

Dobré to není

Jak přitom konstatoval Starej Fotr ve svém videu, burgery, které jsou ve variantách s hovězím a kuřecím masem, se příliš nepovedly. Divoká kombinace pesta, gaucha a výrazného sýra spolu dohromady vůbec nehrají a výsledek je takový, že i velcí fanoušci tohoto řetězce často odcházejí velmi zklamaní od nedojedeného jídla.

Z toho jasně vyplývá, že by se Forejt měl držet svého řemesla, které mu šlo opravdu dobře a raději příliš neriskovat pověst. Pokud totiž někdo ochutná takovýto burger od McDonald’s s jeho jménem, do restaurace, kde vaří, zřejmě jen tak nevyrazí.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Eliška
Eliška
10 měsíců

Reálně, už druhý člověk vzal recenzi Starého fotra (dle mého názoru obtloustlého blba) jako svatý a uvádí ho jako relevantní zdroj.. Chutnal to aspoň někdo než o tom psal, jak je to strašně špatné a nedá se to jíst?

Mimochodem, tento článek je jen zkopírovaný od jiného autora tohoto webu a daný jako ,,novinka”, takže asi tolik k tomu….

Last edited 10 měsíců by Eliška
David
David
10 měsíců

V ČR je to běžně odpad a spojení další kulinářského umění udělalo MC tuplovany odpad.

Jaroslav
Jaroslav
10 měsíců

Jeden z mála, kdo opravdu umí je Zdeněk Pohlreich, ostatní se ještě musí hodně učit…

Květa
Květa
10 měsíců

Nikdy jsem burger nechutnala, nějak mě neláká, když vidím ty otylé z USA, kteří ho konzumují denně. Takových, kteří podlehli reklamě pro peníze je více, ne jen pan Forejt, Jestli mu to stálo za to, hnusným burgrem si udělat špatnou reklamu.

Josef
Josef
10 měsíců
Reply to  Květa

Nelaka te kvalitni maso? MCD neni kvalitni burger.

M2D
M2D
10 měsíců

Byl jsem v jeho restauraci v Olomouci, a že bych byl nějaký unešený z jídla se říct nedá. Večeře pro 2 se vším všudy cca za 7000kč. Odchazely jsme hladový. S přítelkyní jsme se schodli, že je to spíše výsměch hostům než předvedení kulinářského zážitku. Nakonec nám dali najíst na náměstí v restauraci. Sice kuchyně měla zavřeno, ale jak si nas číšník vyslechnul, povolal zpět kuchaře. Byl to lepší zážitek než u Přémy.