Naučte se rozpoznávat lidské vlastnosti podle krevní skupiny. V životě vám to pomůže

Náročné a zdlouhavé psychotesty, výpočet podle data narození nebo znamení zvěrokruhu. K poznání charakterových vlastností stačí mnohem méně. Jen jedno píchnutí do ukazováčku a odhalení krevní skupiny.

Odvěká typologie podle krevních skupin

Že má krev vliv na osobnost člověka je hypotéza, kterou se lidstvo zabývá už po staletí. V různých podobách nalezneme typologii člověka, která vychází z jeho fyziologie. Brzy po objevení krevních skupin se začaly rozvíjet první teorie o tom, do jaké míry ovlivňuje náš charakter krevní skupina.

Univerzální dárce, univerzální příjemce, A, B, AB

Krevní skupiny jsou označeny písmeny A, B a AB a dále symbolem 0. Také rozlišujeme Rh faktor pozitivní nebo Rh faktor negativní. Vzácnou krevní skupinou je 0. S faktorem negativním je tato osoba univerzálním dárcem (krve, kostní dřeně, orgánů). Osoba s krví AB je univerzálním příjemcem. Jak krevní skupina vypovídá o vlastnostech?

Áčkoví lidé

Krevní skupinu A charakterizuje vášeň, vysoký intelekt a schopnost empatie. Jsou to výborní členové týmu, skvělí partneři i přátelé. Áčkaři se rádi drží zaběhnutého harmonogramu a nové věci nebo aktivity (bez patřičného plánu) jsou pro ně problémem. Povahou jsou spíše klidní, vyrovnaní a o možných změnách dlouze přemýšlí.

Ti, kterým koluje v krvi A skupina, se hůře vyrovnávají se stresem, jsou spíše tvrdohlaví, přecitlivělí, rezervovaní a plašší. Zároveň jsou to osoby zdvořilé, zodpovědné a laskavé.

Béčkaři

Rozhodnost a vysoké ambice ženou vpřed lidi s krevní skupinou B. Jsou sebevědomí a mají obrovskou touhu vítězit, která je někdy vede až k sobectví. Béčkaři jsou nespoutaní a hůře vychází s autoritami. Při kontaktu s osobou s krevní skupinou B, zaznamenáte její uvolněnost, otevřenost a optimismus. Jsou to osoby zvídavé, vášnivě a až nakažlivě energické. S jedinci se hůře spolupracuje, pokud se jim zcela nepodřídíte.

Foto: Shutterstock

Mixovaní ABéčkaři

U osob se skupinou AB je typologie komplikovanější. Jsou totiž kombinací osob s charakteristikou A i B. Mají všechny uvedené vlastnosti, některé rysy jsou více dominantní, jiné upozaděné.

Lidé AB bývají uzavření a pro okolí dost nečitelní. V novém prostředí se rychle seznamují, jsou přátelští a zábavní. Mají dobré analytické myšlení, jsou to osoby logické a racionální. Jsou cílevědomí i kreativní. K okolí bývají kritičtí a ve svých cílech neústupní.

Flexibilní Nuly

Odvaha, ambice, vysoká odolnost proti stresu a velká schopnost flexibility. To jsou typické vlastnosti lidí s krevní skupinou 0. Za vytýčenými cíli jdou tvrdě a rozhodně. Jsou předurčeni pro vedoucí pozice, ostatní je vnímají jako přirozenou autoritu. Jsou to lidé vášniví, spolehliví a bezstarostní.

Dočíst se můžete i o partnerských shodách. Která krevní skupina se hodí k vaší osobnosti?

Foto: Shutterstock

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments