Účinný pohlcovač cholesterolu a toxinů. Jednoduchý nápoj, který zruší záněty a vyčistí cévy

Tato potravina už se používá desítky let, a to coby všestranný lék na velké množství zdravotních potíží. Pšeničnou trávu, která je považovaná za superpotravinu, můžete konzumovat jednoduše ve formě nápoje a využít tak všechny její benefity pro zdraví.

Detoxikace organismu

Pšeničná tráva oplývá úžasnými antioxidačními vlastnostmi a bohatostí na řadu výživných látek. Vděčí za to chlorofylu, který tvoří až 70 % veškerého složení pšeničné trávy. Jde o rostlinný pigment, který jí dodává typicky zelenou barvu. Jeho hlavní přínos spočívá v detoxikaci organismu, posílení imunity a likvidaci zánětů v těle.

Pšeničná tráva obsahuje velké množství minerálů a vitamínů, které jsou pro správné fungování lidského organismu klíčové. Oplývá antioxidanty, které bojují proti volným radikálům a najdete v ní také celých 17 druhů aminokyselin. Někteří odborníci hovoří o tom, že doslova pohlcuje škodlivé látky. Jedna studie také dokázala, že díky svým protizánětlivým schopnostem dokáže čistit cévy a snižovat vysokou hladinu cholesterolu. Další vědecké práce potom hovoří o jejích účincích při zácpě, kožních nemocech, zubních kazech, detoxikaci jater nebo trápení se žaludečními vředy.

Foto: Shutterstock

Jak udělat šťávu z pšeničné trávy

Pravdou je, že konzumace samotné pšeničné trávy zrovna velké chutě nevyvolává. Nikdo ale neříká, že si ji nemůžete připravit velmi chutným způsobem ve formě nápoje, do kterého přidáte třeba ananas a pomeranč.

Na 4 porce potřebujete

  • 120 gramů čerstvé pšeničné trávy
  • 2 šálky oloupaného a nakrájeného ananasu
  • 1/2 oloupaného pomeranče

Postup přípravy

Všechny ingredience rozmixujte v odšťavňovači nebo je můžete připravit v mixéru s půl šálkem vody. Míchejte v mixéru přibližně 60 sekund. Následně vylijte obsah přes sítko a můžete si vychutnat zdravý nápoj. Konzumujte kolem 100 ml nápoje minimálně dva týdny, abyste pocítili jeho ozdravné efekty.

Alternativou může být smíchání kvalitní sušené pšeničné trávy s vodou a vypití před jídlem. Tím podpoříte také trávení.

Kde sehnat pšeničnou trávu

Tato superpotravina je stále oblíbenější, a tak je možné ji sehnat v podobě sušeného prášku. Můžete si ji ale také vypěstovat sami. Necháte naklíčit pšenici nebo špaldu, s čímž vám pomohou nakličovací sady, které seženete ve specializovaných obchodech. Pšeničnou trávu sbírejte sedm až deset dní po vyklíčení. Špaldová tráva je ještě kvalitnější.

Foto: Shutterstock, zdroje: Healthline, NCBI

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Iris
Iris
2 let

To vypadá jako zelená fermež – tímto říkám “fuj Kolalokově limonádě”!
Nemám nic proti zelenému – cibulová nať, medvědí česnek, pažitka apod. – ale v této podobě ne.