Upozornění napsané ve tváři. Takto se alkohol podepíše na vašem vzhledu

Ačkoliv se někdy říká, že alkohol v malém množství je prospěšný, odborníci nad tím většinou kroutí hlavou. Obzvlášť, když ono často zmiňované malé množství prakticky nikdo není schopen dodržet. Naopak, většinou to skončí u množství, které je pro organismus toxické. Vlastně by tedy nemělo překvapit, že se může projevit i na vašem vzhledu.

Alkohol negativně ovlivňuje funkci jater a srdce. Může způsobit tmavé kruhy pod očima a jejich opuchnutí. Pokožku vysušuje a tvoří na ni šupiny či skvrny. Na tváři se začnou tvořit vrásky, vlasy jsou oslabené a padají. Toxický účinek alkoholu jen tak neodezní a působí poměrně dlouho.

Pokožka

Vlivem působení alkoholu dochází k chemickým reakcím, v důsledku kterých se periferní cévy zvětšují a rozšiřují. Pravidelná konzumace alkoholu pokožku dehydratuje a zvyšuje množství toxických látek v těle. Zároveň způsobuje nedostatek důležitých vitaminů a výživných látek. Na tváři se začnou objevovat popraskané žilky, černé a bílé tečky nebo akné. Pleť je zarudlá a napuchlá. Pokožka působí bledým dojmem a může být povislá.

Vlasy

Pro regeneraci organismu je velmi důležitý spánek. Pokud málo spíte a večer předtím pijete alkohol, můžete se spolehnout na to, že ráno vstanete s kruhy pod očima, oteklou tváří a ani make up vám nepomůže. Příliš mnoho alkoholu může také zanítit vlasové folikuly, v důsledku čehož jsou vlasy oslabené a křehké. Popíjení rovněž zapříčiňuje, že tělo trpí nedostatkem zinku, což vede k výraznému vypadávání vlasů.

Foto: Shutterstock

Tělo

Alkoholické nápoje působí jako diuretikum, tedy zvyšují potřebu močení a tělo se velmi rychle dehydratuje. To může zhoršit fungování jater, protože s menším množstvím vody bude vaše tělo trápit více toxinů. Člověk, který rád a často pije alkohol, se také více potí. Když tělo přijme spoustu alkoholu a kromě toho žádné jiné tekutiny, tělo si ponechá vodu, kterou má v sobě. V tomto případě tu alkoholickou. Výsledkem je oteklé břicho, nohy, ruce a tvář, člověk nabírá na váze, a to i když moc nejí.

Foto: Shutterstock, zdroj: The Sun

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments