Nejlepší tipy na rychlé večeře. Jsou hotové do 15 minut a stojí pár korun, rodina si smlsne

Už vás omrzel „chleba s něčím“? Chcete povečeřet jídlo, jehož příprava vám zabere chvilku a nezruinuje vaši peněženku? Možností je víc, než si myslíte.

Těstoviny

Výživné, chutné a rychlé. A přitom se dají připravit na tolik možných způsobů. Těstoviny vložte do vroucí vody a než se vám dovaří, stihnete si připravit i omáčku. Boloňská z mletého masa, tuňák z konzervy, předpřipravené pesto nebo třeba jen rajčata, bazalka a parmezán. Jestli máte vybíravé děti, sáhněte po kečupu a strouhaném sýru.

Saláty

Rychlé a hlavně zdravé. Zeleninu, kterou máte doma, nakrájejte a smíchejte v míse. Přidat můžete třeba osmažené kuřecí maso, vejce, tuňáka nebo luštěniny z konzervy. Nezapomeňte na bylinky a olivový olej. Podávejte s celozrnným pečivem.

Vejce

Jeden z nejlepších zdrojů bílkovin ve vašem rodinném týdenním menu nesmí chybět. Můžete vybírat z mnoha variant. Míchaná vejce, vaječná omeleta (hemenex) nebo třeba jen volská oka s čerstvým chlebem.

Polévky

Krémové, husté polévky nejen skvěle chutnají, ale také docela slušně zasytí. Mezi ty rychlejší patří třeba polévka z červené čočky, ale také cizrnová, dýňová nebo klasická zeleninová. Hladovci se můžou „dojíst“ pečivem.

Foto: Shutterstock

Studené večeře

Netřeba opovrhovat ani studenými večeřemi. Z těch nejpopulárnějších můžeme zmínit pomazánky všeho druhu – rybí, mrkvová, celerová, tvarohová, vaječná. Pomazánky podávejte ideálně s tmavým pečivem a nezapomeňte na zeleninovou přílohu. Jako skvělá večeře poslouží klidně i obložený talíř. Vyskládejte na něj salámy, sýry a třeba hrozny nebo olivy.

Toasty

Na jednom se asi shodneme všichni, toastům se nedá odolat. Pokud jste klasici, dejte si je se šunkou a sýrem, případně s kečupem, jestli chcete vyzkoušet jinou variantu, připravte si je s kozím sýrem, rukolou, pestem a rajčaty nebo třeba s avokádem, mozzarellou a sušenými rajčaty. Klidně vyzkoušejte i sladké varianty.

A pokud máte chuť si trochu zahřešit, dopřejte si klasický český chleba ve vajíčku nebo třeba rohlíky se šunkou, sýrem a kečupem zapečené v troubě.

Foto: Shutterstock

Autor: Hana Bordovská

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments