Tři levné a rychlé obědy pro celou rodinu do 50 korun. Za babku uvaříte i v dnešní době

Ze všech stran se na nás valí informace o zdražování všech běžných surovin, ale také komodit. Najednou přemýšlíme nad tím, že bychom do svého běžného režimu rádi zařadili levné recepty. Zde jsou. Vyzkoušejte.

Ideální levný recept existuje

I když budete šetřit, stále si můžete dopřát celou řadu receptů, které budou splňovat vaše požadavky. Mezi ty se řadí zejména chutnost receptů, jejich snadná příprava, ale také ekonomický pohled na věc. Předražená jídla prostě a jednoduše nyní nepotřebujeme. Našli jsme pro vás hned tři kousky, které si snadno vytvoříte během pár minut. Pohostíte celou rodinu a za oběd nebo večeři nedáte ani 50 korun. Co si dnes dáme?

Špagety s rajčatovou omáčkou

Jeden balíček špaget je pro celou rodinu ideální dávkou. Budete je vařit vcelku, nebo si je nalámete na menší kousky? Do vody k těstovinám nezapomeňte přidat trochu soli a kapičku oleje. Následně rajčata zalejte rajčatovou omáčkou a můžete podávat.

Pokud si chcete recept vylepšit, vytvořte si z rajčatové omáčky italskou dobrotu. Omáčku vložte na pánev, přidejte trochu cukru a soli, nastrouhejte do ní trochu tvrdého sýra a přidejte pepř a utřené stroužky česneku. Podávejte s bylinkami, které vám rostou na zahrádce – vynikající je například bazalka.

Foto: Shutterstock

Placky z červené čočky

Další báječný recept, o kterém mnoho lidí nemá ani tušení. Jedno balení červené čočky vystačí pro celou rodinu. Čočku si uvařte a nechejte ji vychladnout.

Na pánvi osmahněte cibulku a přidejte mrkev nastrouhanou najemno. Když bude cibule dozlatova, můžete dodat dva utřené stroužky česneku. Směs přidejte k uvařené čočce a vytvořte těsto – budete ještě potřebovat mouku, sůl, pepř a vejce.

Z těsta tvořte placičky, které položte na plech vykladený pečicím papírem. Pečte na 200 stupňů Celsia půl hodiny.

Fazolová polévka zasytí i zahřeje

Fazolovou polévkou uděláte radost naprosto všem. Navíc se jedná o skvělý tip na teplou večeři – za levný peníz máte jídlo pro celou rodinu. Co budete potřebovat? Nejprve si nakrájejte cibuli najemno a osmažte ji v hrnci na másle. Přidejte nakrájenou mrkev na kostičky, celer a brambory. Chvíli vše restujte. Přidejte pepř a sůl a zalijte základ litrem vody. Do hrnce vylijte plechovku fazolí a lžíci majoránky. Vařte do změknutí zeleniny. Polévku nakonec rozmixujte.

Levné recepty neznamenají méně chuti. Užijte si dnešní snadné vaření.

Foto: Shutterstock

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
4 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Ivona
Ivona
1 rok

No, to je tak dobrý recept pro úřednice nebo děti. Chlap co maká na stavbě se těžko nají 🤬

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Ivona

Nejen chlap, co maká na stavbě – taky pracuju v terénu a po takové stravě bych měla jen větší hlad…

Hana
Hana
1 rok
Reply to  Ivona

Aby jsme za něj v dnešní době ještě nebyli rádi. Myslím si že spoustu rodin je na tom špatně 😔😔😔

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Hana

Při troše počítání a plánování se dá nakoupit hodně potravin ve velkém (třeba maso z farmy – celé jehně nebo půl prasete vyjde mnohem levněji – jen je s tím trochu víc práce)
Kdo umí vařit, nebude mít problém – tyto recepty jsou ale fakt hrozné.
Polévka se dá uvařit s masem nebo bez masa – hustá + chleba,
luštěniny jsou samy o sobě syté a výživné, jídla z brambor + vejce atd.
Ovšem špagety s kečupem – no comment…