Oblíbený eshop chce, aby ho zachránili zákazníci. Jinak může zkrachovat

V této obtížné době se do problémů nedostávají pouze domácnosti, ale také samotní obchodníci. Ti se rovněž musí potýkat s následky různých krizí a v řadě případů to jednoduše nezvládnou. Řada oblíbených firem na českém trhu již skončila a další zřejmě budou následovat.

Zájem o ponožky opadl

Aktuálně o přežití bojuje velmi známý eshop Fusakle, který je původem ze Slovenska, ale velkou část zákazníků má z České republiky. Je to přitom velmi zajímavé, protože v problémech se ocitl i jeho velký konkurent Dedoles, který rovněž prodává barevné ponožky a prádlo.

Obě firmy v minulých letech velmi rychle rostly a jejich majitelé zřejmě nabyli pocitu, že tak rychlý růst je čeká i v budoucnosti. A tak silně expandovali, najali mnoho zaměstnanců a objednali zásoby na sklad. Pak ale přišly problémy a zjistilo se, že lidé už v takové míře nebodnávají.

Fusakle se teď potýkají právě s velkým množstvím skladových zásob, ve kterých mají značnou část svých prostředků. Naopak jim schází volná hotovost, která je nutná k přežití každé společnosti. Pokud vyschne, znamená to, že firma nemůže dostát svým závazkům.

Foto: Fusakle

Žádost o pomoc

Tomu však chtějí Fusakle zabránit, a tak se s žádostí o pomoc obrátili na své zákazníky. A to rovnou opakovaně. Podle majitele eshopu Andreje Bartalose by zákazníci měli firmě pomoci tím, že si objednají zboží. “Podpořte nás prosím svým nákupem. Každá objednávka je pro nás existenčně důležitá,” uvádí eshop na svých sociálních sítích.

Fusakle se pochopitelně potřebují zbavit především svých přebytečných zásob a proměnit je alespoň v nějakou hotovost. Výzvu směrem k zákazníkům proto podporují také vysokými slevami, kterých můžete využít.

Je však otázkou, zda to pro dlouhodobé přežití značky bude stačit. Ukázalo se, že podobně zbytné zboží se skvěle prodává v dobách, kdy mají lidé nadbytek prostředků, ale je tím prvním, které osekají v případě jakéhokoliv problému. Barevné ponožky jsou sice hezké, ale zkrátka tak trochu zbytečné.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Karel Herbrich
Karel Herbrich
1 rok

Tak ať zmizí z povrchu zemského.