Všechna špína z těla najednou vyjde ven. Vyzkoušejte fantastický recept našich předků

Sychravý podzim, viry, které kolem nás poletují a oslabená imunita. Všechny tyto faktory nás velmi často před zimou provázejí a způsobují, že naše tělo negativně reaguje. Pokud se necítíte ve své kůži nebo pro sebe chcete něco udělat před tím, než se o vás bude pokoušet nemoc, vyzkoušejte tradiční a možná trochu překvapivý recept.

Med, česnek a citron

Představa tohoto spojení vás děsí? Nebojte se. I když by se mohlo zdát, že vás z této směsi bude spíše bolet žaludek, byli byste daleko od pravdy. V gastronomii je spojení medu a česneku velmi oblíbené. Slouží jako základ mnohých marinád a skvělé je i v kombinaci s grilovanými pokrmy. Přírodní medicína používá med a česnek již dlouhá léta jako prostředky, které posilují naši imunitu.

Přidáme-li ještě další ingredience jako je citron, skořice nebo pepř stane se ze spojení medu a česneku dokonalý recept, který chrání naše zdraví.

Každodenní povzbuzení

Med, citron a česnek nejlépe využívejte každý den. Po čase si ho zamilujete, protože ucítíte jeho sílu. Nedokáže sice zázraky a rozjetou nemoc zcela nezastaví. Zvládne ale posílit tělesné funkce, které mohou být oslabené z důvodu stresu, věku, teplotních nebo sezónních změn. Med i česnek totiž disponují vlastnostmi, které bojují proti mikrobům a plísním. Vitamín C obsažený v citronu pak posiluje organizmus a jeho imunitu. Pokud tuto směs budete používat každodenně, dokážete lépe odolávat virům a bakteriím.

Zbavte se cholesterolu

Ve chvíli, kdy se snažíte pro své tělo udělat to nejlepší a soustředíte se na skladbu svého jídelníčku, hodí se šikovný pomocník, který vás v této snaze podpoří. Ideální je lžička medu, stroužek česneku a lžička citronové šťávy. Díky schopnosti „čistit krev” získáte kontrolu nad svým špatným cholesterolem.

Foto: Shutterstock

Zatočte s kašlem

Zázračnou směsí můžete ochránit i své plíce a vyhnout se suchu v krku, které kašel často doprovází. Tento lék využijete především v případě, že je váš kašel suchý. Oceníte ho i v momentu, kdy trpíte zánětem v těle, ať se vyskytuje v krku nebo na jiném místě. Česnek totiž působí jako přírodní antibiotikum. Zkuste si tedy na užívání zvyknout a uvidíte, že se vašemu tělu začne dařit mnohem lépe.

Recept na zdraví

Pokud jste si alespoň v jednom případě řekli, že stojí za to zkusit tuto zázračnou medicínu, připravte si ji podle jednoduchého receptu. Budete potřebovat asi 300 g včelího medu, 10 stroužků česneku, rozkrájenou půlku citronu, sklenici se šroubovacím víčkem. Snažte se všechny výrobky pořídit v bio kvalitě. Především u medu je to nezbytné, abyste dokázali získat všechny jeho benefity. Nakrájejte česnek na plátky nebo ho rozmačkejte. Vlijte med do uzavíratelné sklenice a přidejte česnek. Citron i s kůrou rozkrájejte na malinké částečky. Důkladně rozmíchejte, zavřete víčkem a nechte tři dny odpočívat na temném místě. Pak už si jen užívejte léčebné účinky.

Foto: Shutterstock, zdroj: Améliore ta Santé

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments