Chytří Češi šetří velké peníze za topení. Prozradili trik s potravinářskou fólií

Potravinářskou fólii najdete skoro v každé domácnosti. Většina lidí jí dle názvu využívá k balení potravin. Má ale velmi široké využití. Možná vám doma leží už dlouhou dobu a nevíte, co s ní. Zkuste vyzkoušet několik ověřených tipů, které vás přesvědčí, že se jedná o všestranného pomocníka.

Udržte potraviny čerstvé

Hlavní funkcí této fólie je ochrana potravin před jejich znehodnocením. Vytvořit můžete alternativní krytí krabiček, ze kterých jste ztratili víčko. Skvěle se hodí také jako náhradní víčka pro sklenice. Do nich můžete zapíchnout brčka a děti se již nepolijí nebo sklenku nepřevrhnout.

Bezkonkurenční je také schopnost bojovat proti nežádoucímu hmyzu. Vytvořte si domácí past na octomilky. Postačí vám k tomu kelímek, jablečný ocet nebo citronová šťáva a folie. Šťávu nebo ocet nalijte na dno kelímku a zakryjte fólií. Do té udělejte několik dírek. Mušky dokážou proniknout dovnitř, ale cesta ven už pro ně bude nemožná.

Stále dozrávající banány

I když jsme již o potravinách psali, banány si zaslouží samostatnou kapitolu. Možná jste již zaznamenali, že v některých prodejnách obalují konce banánů, ale nikdy jste nepřemýšleli, k čemu to slouží? Je to velmi jednoduché. Obalení v místě utržení zajistí, že nebudou dozrávat. Pokud si tedy koupíte velký trs, který nestíháte zkonzumovat, vyzkoušejte to. Banány, ale od sebe neoddělujte, je třeba obalit celý trs. Jakmile byste je od sebe odtrhli, začnou rychleji hnědnout.

Foto: Shutterstock

Delší život pro květiny

Že vám řezané květiny příliš rychle uvadnou a nepomáhá ani speciální směs, kterou přidáváte do zálivky? Abyste jim prodloužili život, namočte kousek dobře absorbujícího papíru do vody, ideální je kuchyňská papírová utěrka, a položte ho na potravinovou fólii. Následně jimi obalte kytici. Voda bude přiváděna přímo ke stonkům a, i při převážení, zajistíte její delší život.

Už žádný únik teploty

Nacházíme se ve velmi složité době a většina z nás hledá každý vhodný způsob, jak ušetřit. S jedním takovým vám pomůže právě potravinová fólie. Její využití oceníte hlavně ve chvíli, kdy nemáte dobře izolovaná nebo seřízená okna. Fouká-li vám do bytu, najděte škvíry, kterými do bytu proudí vzduch, a do mezer vtlačte navrstvenou fólii, která zajistí izolaci. Fólii po několika týdnech vyměňte za jinou, aby byl efekt co nejdelší.

Foto: Shutterstock, zdroj: Astuces express

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Svoboda
Svoboda
1 rok

Zase bláboly,misto potravinové folie si seřidte okna,bože bože to jsou rady.

Šogi
Šogi
1 rok
Reply to  Svoboda

Jak mám seřídit dřevěné okno? děkuji