Nedobré máslo v českých obchodech. Stojí ale 30 korun

Cena nejrůznějších potravin je dnes velkým tématem. Obzvlášť to platí pro oblíbené máslo, které kupujeme pravidelně a které tvoří jednu z těch nejzákladnějších potravin vůbec. Je tedy logické, že jakmile začne výrazně zdražovat, lidem to není zrovna po chuti. V takovém případě mají ve zvyku poohlížet se po nejrůznějších akcích.

Je to ještě máslo?

Pokud vám někdo nabídne kvalitní čerstvé máslo za sníženou cenu, není to žádný problém a bezezbytku takové akce využijte. Bohužel se nám tu ale rozmohl takový nešvar, že se v akcích často objeví máslo skutečně nekvalitní, které je i s akční cenou vlastně drahé.

Obchodní řetězce potom rády inzerují v letácích či v televizi obecným způsobem, že mají máslo za velmi výhodnou cenu. Často už ale nedodají, jaké máslo to je a že to není zrovna prvotřídní kvalita.

Jedno takové máslo se teď objevilo v řetězci Albert, na což poukázalo několik lidí na sociálních sítích. “Dnešní tip z pohraničí. V náchodském Albertu je 250g polské máslo za 29,90 korun, neomezený počet. Jinak tam bylo mraky polsky mluvících lidí,” sdělil například Vašek Rydlo.

Pod příspěvkem se však rozpoutala okamžitě diskuze těch, kterým je toto máslo dobře známé. Jde o často vídaný polský produkt se stříbrným obalem a modrými pruhy, na kterém je napsáno jen “máslo”. Vyrábí ho společnost Milkpol.

Foto: Shutterstock

Cena není všechno

Lidé však o něm nemají valné mínění, a to z vlastní zkušenosti. “Toto máslo je polský odpad,” píše jeden z diskutujících. “Zrovna tohle máslo se vyrábí ze zakysané smetany a ne ze šlehačky. Je to obrovsky znát. Není dobré a špatně se s ním pracuje,” uvádí další.

Řada lidí přitom nic nemá proti polským máslům jako takovým. Zdůrazňují však, že ta kvalitní se prodávají v polských obchodech a k nám se vyvážejí ta nejhorší, která se tu pak prodávají za zdánlivě výhodnou cenu.

Pokud bychom to tedy shrnuli, verdikt by byl jasný. Takové máslo nestojí ani za 30 korun. Lepší je koupit si kvalitní čerstvé z české provenience, protože odjinud se k nám kvalita nedováží. A to i tehdy, když bude stát třeba 60 korun.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Dlouhodobě se zajímá o spotřebitelská a ekonomická témata, která mají vliv na životy lidí. Prošla řadou médií, kde získala velké množství zkušeností o tom, co je opravdu důležité.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments