Celý život nejspíš používáte struhadlo špatně. Zkušená kuchařka konečně řekla, jak je to správně

Dnes se budeme bavit o strouhání sýra. Jedná se o aktivitu, která jednou za čas čeká na každého z nás. Zatímco někdo již triky šéfkuchařů aktivně používá, my ostatní se s chutí přiučíme.

Snažíte se vyhnout strouhání?

Když si koupíte kvalitní sýr, rozhodně si přejete, abyste jej nastrouhali co nejlépe. Někdo se dokonce strouhání snaží vyhnout, aby nepokazil estetickou hodnotu drahého sýru. Samozřejmě u levných variant, které si strouháme na tousty nebo na zapečené těstoviny, ani tak nedbáme. Jde o kvalitní sýry, jejichž cena nám protáčí panenky.

Jak držet struhadlo

Aby vám šla práce od ruky a vyhnuli byste se zranění, dejte si struhadlo vodorovně. Sýr se samozřejmě nebude tolik drolit a strouhání půjde mnohem rychleji. Struhadlo se také tolik nezašpiní.

Foto: Shutterstock

Ha, vychytávka!

Tuto metodu používá mnoho profesionálních kuchařů. Proto je sýr, který si dáte na svém pokrmu v luxusní restauraci, vždy tak krásně nastrouhaný. Jde o jednoduchý trik. Stačí na struhadlo nanést velmi malé množství sádla nebo másla a strouhání půjde samo. Sýr se nebude drolit, jelikož nebudete muset vynakládat přílišnou sílu během jeho strouhání.

Největší lump ze všech

Někdy se nám do ruky dostane sýr, který se po uchopení začne velmi rychle ohřívat. Přitom se rychle drolí a láme. A my máme zaděláno na vrásky nebo jemné podráždění našich nervů. Jak tomu předejít? Doporučuje se sýr vytáhnout z lednice těsně před tím, než jej začnete strouhat. Ještě jedna věc lze udělat, ale nikomu o tom neříkejte. Sýr lze na čtvrt hodiny umístit do mrazáku. Poté půjde strouhat jedna báseň. Pssst, od nás to nevíte.

Strouhání bude radost a hračka. Zkusíte tyto tipy používat pro porcování sýra i vy? Věříme, že se příště nebudete bát ani toho nejdražšího kousku, na jehož podobě vám bude velmi záležet. Zvládnete to levou zadní!

Foto: Shutterstock, zdroj: Gotowanie

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments