Co je absolutně nutné přidat do míchaných vajec, ale Češi to vůbec netuší? Nahlas to musel říct Pohlreich

Míchaná vejce patří mezi nejoblíbenější snídaňové pokrmy, to je naprosto neoddiskutovatelné. Horší už je to ale s tím, jak se v České republice vlastně připravují. Někdy je to totiž opravdu hrozné, jak uvedl sám šéfkuchař Zdeněk Pohlreich. Místní mají specialitu v tom, že vejce zákonitě vysuší, až se skoro nedají jíst.

Na tohle nezapomínejte

Pravdou je, že šéfkuchař připravuje míchaná vejce trochu jinak než většina lidí, kteří by okamžitě sáhli po pánvi. To ale není nejlepší volba. Vezměte si raději hrnec s horkou vodou, na který potom umístíte misku. Po jejím rozehřátí ji vytřete máslem. Následně do ní vyklepnete dvě vejce, lžíci smetany a potom vše pěkně prošleháte, dokud to nezhoustne.

V mezičase si můžete připravit další suroviny, které do vajíček budete chtít přidat. Jde zejména o záležitosti, jako je slanina, šunka, sýr nebo bylinky. To všechno ale budete přidávat až na úplný závěr, kdy jsou vejce správně připravená. Tedy uvařená, ale nikoliv vysušená.

Pokud je to na vás příliš složité, jde to přeci jenom i na pánvi. Ovšem nedělejte to jinak než na másle. A nezapomínejte při míchání doplňovat další důležitou věc, a to smetanu, jak upozorňuje Zdeněk Pohlreich.

Foto: Shutterstock

Zkuste to trochu jinak

Vejce je třeba míchat do doby, než dosáhnete kýžené konzistence. Jakmile vám zhoustnou, můžete přidat i čerstvý sýr, který vám je krásně zjemní. Když už je skoro hotovo, vypněte plotýnku a do vajec doplňte bylinky, sůl a pepř.

Čtěte také: Co je naprosto nutné přidat do svíčkové, ale lidé to stále netuší? Už to musel nahlas říct sám Pohlreich

Češi se z nějakého důvodu drží neustále toho samého postupu na míchaná vejce, který přitom nemusí být zrovna ideální. Například na západě je trendem do nich přidávat majonézu, což jim potom dodá skutečně fantastickou chuť. A pakliže se nebráníte ostřejším chutím, nebojte se přidat ani trochu toho chilli.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
6 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Šárka
Šárka
2 měsíců

Smetanu, majonézu a pár kozích bobků a bude to super ! Netušila jsem, že jedině Polraich umí udělat vaječinu.

Vladimír
Vladimír
2 měsíců

Ještě že ty šéfkuchaře máme .

Zdeněk
Zdeněk
2 měsíců

Do míchaných vajec zamíchám na zavěr škvarky, ale ne studené. Škvarky dám na chvíli ohřát do mikrovlnky a potom šup do vajec.

Renata
Renata
2 měsíců

Ne. Není to nutné. Neblbněte lidem hlavu.. Každý si dělá věci jak mu to vyhovuje.

Chřenovák
Chřenovák
2 měsíců

Já bych ještě přidal jedlou sodu 😂
Dlouho se už nikam nepřidávala 🤣

NELEN Nel
NELEN Nel
2 měsíců

AŤ SI TO PATLÁ KDO CHCE A JAK CHCE,STAČÍ RENDLÍK,MÁSLO A VEJCE. A VYSUŠENÁ NEJSOU,JEN SI JE POHLÍDAT.