Co vždy musíte přidat do krupicové kaše, aby chutnala skvěle. Tajemství odhalil Přemek Forejt

Krupicová kaše je tradičním pokrmem, který nás často zavede zpět do dětství. Přesto že jde o jednoduchý pokrm, existuje nespočet variací, jak ho obohatit a přizpůsobit vlastním chutím. Český šéfkuchař Přemek Forejt, známý svými kreativními a chutnými recepty, nám představuje svou verzi krupicové kaše s jemně voňavým kořením a karamelem.

Recept, který předkládá, obohacuje jednoduchý pokrm o několik vrstev chuti a vůně. Základ tvoří tradiční krupicová kaše, ale tajemství tohoto receptu tkví v detailu – tím je především přidání karamelu a voňavých koření.

Co budete potřebovat?

  • Mléko: 0,5 litru. Mléko je základem kaše a dodává jí krémovou konzistenci.
  • Pšeničná krupice: 45 g. Bezlepkáři mohou nahradit pšeničnou krupicí rýžovou.
  • Sůl: jen špetka.
  • Cukr: dle chuti do kaše, a navíc pro přípravu karamelu.
  • Máslo: několik lžic pro bohatší chuť a karamel.
  • Jablko: 1 ks. Jablko dodává receptu svěží a sladkou chuť.
  • Pomeranč: 1 ks. Kůra z pomeranče obohatí kaši o citrusovou vůni.
  • Koření: hřebíček, skořice a kardamom. Tato koření dodávají kaši exotický nádech.
Foto: Shutterstock

Jak na to?

Do hrnce nalijte mléko, přidejte lžíci cukru, špetku soli a připravené koření. Mléko se vaří zhruba 5 minut za neustálého míchání.

Umyjte jablko a pomeranč. Z pomeranče odstraňte dvě tenké vrstvy kůry, které se přidají do mléka. Jablko nakrájejte na kousky a nechte stranou.

Následuje příprava karamelu. Několik lžic cukru rozpusťte na pánvi, přidejte se máslo a jablka obalte v karamelu.

Nakonec mléko přeceďte a za stálého míchání do něj vsypte krupici. Kaši vařte do zhoustnutí. A to je vše! Tento jedinečný recept na krupicovou kaši od Přemka Forejta přináší něco nového do tradičního pokrmu. Příprava je sice trochu náročnější, ale výsledek stojí za to.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments