Do karbanátků v žádném případě nesmíte přidat jednu věc. Lidé to netuší a dělají obrovskou chybu

Karbanátky mohou být velmi chutné a skvěle zasytí. I na nich se dá ale dost věcí zkazit. Pokud je neumíte správně připravit, docílíte průměrné placky z mletého masa. Naopak existují i triky, jak karbanátky vylepšit.

Důležitý je výběr masa

Při výběru masa se zaměřte jak na druh, tak i na kvalitu. Díky obsahu tuku se na karbanátky více hodí vepřové než hovězí maso, vyzkoušet můžete i mix hovězího a vepřového. Hovězí je skvělé, ale v tomto případě by mohl být výsledný pokrm vysušený. Proto je výběr masa tak důležitý.

Nositelem chuti je tuk a v tomto případě to platí dvojnásob. Upřednostňovat byste měli maso od řezníka, který ho namele přímo před vámi, případně si ho můžete namlít sami doma. Pokud chcete vyzkoušet něco nového, oblíbené jsou i rybí karbanátky – například z lososa nebo mořské štiky.

Nezapomeňte na cibuli

Bez jedné ingredience se karbanátky zkrátka neobejdou. A jde právě o cibuli. Přidáním najemno nakrájené cibulky do masové směsi jejich chuť zvýrazníte a vylepšíte. Kromě toho můžete přimíchat podle chuti i najemno nakrájenou kyselou okurku, květák, případně mleté ořechy nebo chilli. Pro nadýchanost můžete vyzkoušet i strouhanou mrkev.

Foto: Shutterstock

Jak docílit křupavosti?

Aby byly karbanátky křupavé a zároveň dokonalé propečené, nezapomeňte do nich udělat důlek. Tento důlek během smažení zmizí, ale přesto je propečete výrazně rychleji a lépe než bez něj.

Místo vejce brambora

Na luxusní karbanátky nepotřebujete ani vejce. Vše se krásně spojí, když ho nahradíte bramborou. Maso bude šťavnatější a karbanátky budou celkově odlehčené.  V případě, že by vám karbanátky mohly pokazit linii, můžete si je upéct v troubě. Ušetříte tuk a jako bonus čas u sporáku. Připravené placky naskládáte na pečící papír a upečete na 200 ° dozlatova. Pak si je můžete dopřát bez výčitek.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
3 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
YKS
YKS
1 rok

Ještě tam chybí marmeláda, ta nesmí chybět za žádných okolností.

Aster
Aster
1 rok

Přesně tak – a ještě jim v tom výčtu chybí povidla a ocet 😀
Jo – a smažit zásadně na palmovém oleji – to je, jak se zdá, hit zdejší letošní sezony.

Aster
Aster
1 rok

Mrkev, květák, ořechy…a bramboru místo vejce? Ještě chybí soda 😛
Sodoma Gomora!