Dokonalá tuňáková pomazánka. Přidejte dvě suroviny, na které se většinou zapomíná

Tuňák z konzervy má několik výhod. Je levný a trvanlivý, má vysoký obsah bílkovin a nízký obsah kalorií. Navíc se považuje za dobrý zdroj omega-3 mastných kyselin. Obsahuje vitamíny a minerály, zejména vitamín D a selen. A co se týče konzervace, konzervy většinou sestávají skutečně pouze z tuňáka, soli, vody, nebo oleje, případně koření, tudíž je tuňák skutečně zdravý plus se po něm dobře hubne. Nejlépe chutná v salátech a v pomazánkách. Jak připravit výbornou tuňákovou pomazánku?

Příprava

Pro nezapomenutelnou večeři si nachystáme níže uvedené ingredience.  

  • 2 konzervy tuňáka
  • 2 bílé jogurty
  • 2 vejce uvařená natvrdo
  • malá červená cibulka
  • sůl a pepř
  • vymačkaná šťáva z půlky citronu

Pro strávníky, kteří nepočítají každou kalorii, přidáme ještě dvě lžíce majonézy.

Foto: Shutterstock

Postup

Nejprve uvaříme dvě vejce. Vložíme je do studené, osolené vody a vaříme 8 – 10 minut od bodu varu. Mezitím si najemno pokrájíme cibulku. Konzervu tuňáka slijeme, můžeme ponechat jen trošičku nálevu pro lepší chuť. Jakmile máme vejce uvařená, necháme je vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme na struhadle.

V míse smícháme tuňáka, pokrájenou cibulku, nastrouhaná vejce, dva kelímky bílého jogurtu, případně dvě lžíce majonézy. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme vymačkanou citronovou šťávou. Dobře promícháme, necháme v lednici vychladnout. Podáváme ideálně s čerstvým, celozrnným pečivem, navrch můžeme posypat pokrájenou pažitkou.

Tato pomazánka jistě zachutná i vašim dětem, a vy si tak můžete oddechnout, že do nich dostanete alespoň nějakou rybu, protože právě mořské ryby jsou zdrojem mnoha důležitých živin potřebných pro zdravý vývoj.

Foto: Shutterstock, zdroj:Healthline

Autor: Hana Bordovská

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments