Lidé objevují skvělé účinky pečeného česneku. Co dokáže s tělem během 24 hodin po požití je neuvěřitelné

Vynikající zdravotní účinky česneku se začínají v poslední době dostávat opět do popředí. Toto přírodní antibiotikum se osvědčuje v léčbě řady běžných chorob, jejichž průběh dokáže ulehčit a urychlit. Nové studie také potvrzují, že blahodárné látky obsažené v česneku působí preventivně vůči velmi závažným chorobám, jako je například rakovina nebo cukrovka.

Skvělé účinky česneku

Pravdou ale také je, že syrový česnek řada lidí nesnese, přestože by chtěla. Pro takové případy stojí za to říct, že je tu alternativa v podobě pečeného česneku, který v případě správné přípravy dodá tělu rovněž velké množství prospěšných látek.

Také pečený česnek působí velmi příznivě na kardiovaskulární systém, kdy dokáže dlouhodobě snižovat vysoký cholesterol i vysoký krevní tlak. Díky tomu budete mít výrazně nižší riziko infarktu nebo mozkové mrtvice.

Jak udělat pečený česnek

Pečený česnek je stále oblíbenější. Jednoduše z hlavičky česneku odřízněte jeho svrchní část a následně ho pokapejte olivovým olejem. Česnek pak zabalte do alobalu a dejte do trouby péct na 180 stupňů. Trvat by to mělo přibližně půlhodinu, což je dost na to, aby česnek změknul. Takto připravený česnek je velkou delikatesou, kterou si můžete dát třeba s kouskem celozrnného chleba. V této formě si můžete dávat celé stroužky bez obav z toho, že vám bude těžko.

Foto: Shutterstock

Efekt pečeného česneku na tělo během 24 hodin

  • 1. hodina: Organismus začne česnek trávit a absorbovat důležité živiny z něj.
  • 2. až 4. hodina: Látky z česneku se začnou šířit v těle a ničit volné radikály či nádorové buňky.
  • 4. až 6. hodina: Česnek začne ovlivňovat metabolismus. Odplaví přebytečné tekutiny a nakopne spalování tuků.
  • 6. až 7. hodina: Ke slovu se dostávají antibakteriální účinky česneku. Působí v krvi a ničí škodlivé bakterie.
  • 7. až 10. hodina: Česnek působí hlouběji v těle na buněčné úrovni.
  • 10. až 24. hodina: Dochází k zevrubné očistě organismu.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments