Nepečený dort pro lenochy. Na přípravu ruského receptu vám stačí deset minut

Přinášíme vám tip na víkendový dezert. Nepečený dort s příběhem vás jistě nadchne svou jednoduchostí, ale také chutí. Pochází z Ruska a na přípravu je vhodný i pro začínající kuchaře a kuchařky. Řeč je o dortu Napoleon, který je pojmenovaný po slavném císaři Napoleonovi Bonaparte. Oblíbený zákusek je připravený velmi rychle, a co je nejlepší? Při jeho přípravě není třeba rozehřívat troubu, je totiž nepečený. 

Dobrota, kterou si oblíbíte

Jak už jsme již zmínili, tato oblíbená pochoutka pochází z Ruska. Díky své lahodné chuti se stal dort oblíbený nejen v Rusku, ale i u nás a v jiných zemích. Existuje více variant, které můžete vyzkoušet a uspokojit tak vaše chuťové pohárky. Ovšem jediné, co je jisté, je, že tento lahodný dort budete chtít dělat při každé vhodné příležitosti. Plní se krémem s plnou a lahodnou chutí, který se dokonale vsákne do sušenkového korpusu. 

Recept na Napoleonův dort

  • 900 gramů máslových sušenek
  • 5 vajec
  • 1 litr plnotučného mléka
  • 200 gramů másla
  • půl sklenice cukru
  • 7 polévkových lžic hladké mouky
  • vanilkový cukr
Dort se plní krémem s lahodnou chutí, který se dokonale vsákne do sušenkového korpusu. / Foto: Shutterstock

Ze všeho nejdříve smíchejte cukry a mouku dohromady. Následně přidáme vejce a promícháme. Do směsi nalijte půlku mléka a suroviny rozmíchejte. Odstavte na sporák a přidejte zbylé mléko. Za stálého míchání nechte krém zhoustnout. Výsledný krém, který připomíná pudink, nechte mírně vychladnout. Nezapomínejte jej míchat, ať se vám na krému nevytvoří takzvaný škraloup, který ve výsledku způsobí hrudky. 

Po mírném vychladnutí přidejte na kostičky nakrájené změklé máslo a promíchejte ho s krémem. Lze tedy říci, že většinu složité práce s dortem máte hotovou. Nyní na dno formy natřete slabou vrstvu krému a naskládejte na něj sušenky. Opět natřete vrstvu krému a naskládejte na něj sušenky. Tak pokračujte. Schovejte si několik sušenek, které si rozdrolíte a posypete krém na horní části dortu. Vynikající zákusek je dobré nechat uležet a poté si jej dopřát. Místo sušenek si můžete vypracovat vlastní těsto z hladké mouky, másla, jablečného octa, vody a vajíčka. Nicméně tento postup je již pracnější a zapnutí trouby vyžaduje. Věříme, že si dort Napoleon oblíbíte i vy. Nebo znáte jiný rychlý a nepečený dort, který děláte při každé vhodné příležitosti?  

Foto: Shutterstock, zdroj: Food-and-recipes

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments