Obáváte se krevních sraženin? Jezte potraviny, které přirozeně ředí krev

Diagnózou vysoké hustoty krve trpí mnoho lidí, ale mnozí o tom ani neví. Pak se ale nějaký problém s tvorbou sraženin vyskytne a může být pozdě. Jak jim zabránit přírodní cestou?

Problém nedostatečně zředěné krve je záludný a vysílá jen nepatné signály. Často je spojen s vysokým krevním tlakem, dušností, rozmazaným viděním, závratěmi a bolestmi hlavy. I když tyto příznaky nepozorujete, krevním sraženinám předcházejte vhodnou stravou a dostatečným pitným režimem. I dostatek čisté vody bez bublin dokáže hotové zázraky. Díky nedostatečné hydrataci se lehce vytvoří krevní sraženina a putuje do kritických míst.

Potraviny přirozeně ředící krev

Příroda nabízí účinné a bezpečné látky, které mají na zvýšené srážení krve pozitivní účinky. Vynikající je na ředění krve kajenský pepř a vitamin C. Prospívají cévám, srdečně-cévnímu systémy a patří mezi antioxidanty. Podobných látek je ale k dispozici mnohem víc.

Česnek

Česnek je zdraví velmi prospěšnou potravinou a pozitivně ovlivňuje ředění krve díky obsahu salicylátů, které se dávají i do mnoha léčiv a jsou i primární krev ředící složkou v aspirinu. Česnek je prospěšný pro zdraví srdce a cév a umí ničit patogeny a škodlivé bakterie.

Foto: Shutterstock

Cibule

Cibule je podobně prospěšnou potravinou také obsahuje salicitáty, které likvidují škodlivé bakterie, utužují zdraví cév a také napomáhají ředění krve.

Koření a bylinky

Kurkuma obsahuj žluté barvivo kurkumin, má mnoho pozitivních a protizánětlivých účinků včetně účinku na ředění krve. Podporuje imunitu a je výbornou prevencí rakoviny. Krev nám v žilách rozproudí i koření, jako je kajenský pepř, skořice a zázvor, z bylinek je to především kopr a oregano.

Ovoce a zelenina

Ke zdraví srdce a cévního systému přispívají také flavonoidy, jejichž přírodním zdrojem je zejména ovoce a zelenina. Kromě nich si můžete dopřát i kvalitní kakao, zelený čaj a sklenku červeného vína. Užívání alkoholu a kávy nebo dalších tekutin, které jsou močopudné a zároveň zahušťují krev, způsobuje ale únavu. Místo další kávy si dejte raději minerální vodu.

Foto: Shutterstock, zdroj: Medical News Today

Autor: Pavla Růžičková

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments