Speciálním pohybem vykostíte kuře a zbavíte ho blanky okamžitě

Mnoho z nás používá kuřecí maso na denní bázi. Vykostit jej není složité, pouze je zapotřebí vědět, jak na to. Vezměte si k ruce ostrý nůž a kuřecí prsa, naučíme se jednoduchý trik. Jako bonus maso snadno zbavíme blanky.

Ostrý nůž bez pilky

Pro pohodlnou a čistou práci budete potřebovat rovný a čistý nůž bez pilky. Je potřeba, aby byl dostatečně ostrý. Proto jej pro jistotu ještě naostřete. Když si budete přát maso zbavit blanky, nebo jej vykostit, je důležité si jej správně chytnout.

Jednou rukou uchopte maso, které budete od skeletu jen mírně odtahovat. V druhé ruce držte nůž, kterým budete klouzat po kosti nebo blance, kterou se právě chystáte odstranit.

Chce to jen trochu cviku

Tento trik vám pomůže snadno vyzrát na odkostění kuřecího masa. Když se stane, že ostří nože zajede o trochu dál od kosti, nic se neděje. Kosti můžete použít pro výrobu vývaru a maso následně obrat přímo do polévky.

Foto: Shutterstock

Jak na to

Kuřecí prsa jsou na kosti uchycena v oblasti hrudního koše. Nezapomeňte, že uprostřed je středová chrupavka, se kterou je potřeba počítat. Právě podél chrupavky budeme začínat řez. Pomocí dlouhých tahů podél chrupavky se vám podaří maso oddělit. Kdyby přeci jen v mase kousek chrupavky zůstal, snadno jej nožem odříznete.

Blanku sundáte snadno a rychle

A nyní ještě jeden tip, se kterým se vám podaří sundat blanku na mase. Do kousku masa zapíchněte vidličku tak, aby blanka vyčnívala přes jednotlivé trny vidličky. Blanku chyťte ubrouskem a tahejte. Sejmete ji snadno, a to bez jakéhokoliv poškození struktury masa.

Skelet následně poslouží jako vynikající základ pro lahodný kuřecí vývar. Blanky z masa můžete nabídnout, spolu s dalšími skrojky masa, vaší kočce nebo psovi, obsahují totiž přínosné látky. Právě v nich je nejvyšší obsah kolagenu, který zajišťuje výživu chrupavek.

Foto: Shutterstock, zdroj: Food52

Autor: Tomáš Kavka

Redaktor serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments