Snižuje cholesterol a likviduje bakterie. Méně známý druh čaje ohromuje svými schopnostmi

Hledáte nápoj, který má téměř zázračné schopnosti? Možná vás překvapí, že si jej snadno připravíte doma z obyčejného ječmene. Při pravidelném pití redukuje hmotnost i hladinu cholesterolu.

Černý, zelený, bílý, ochucený

Kolik znáte druhů čajů? Dokázali byste vyjmenovat více než 10 základních druhů? I tak nebude znát ječmenný čaj Mugicha. Jeho domovem je Japonsko, má originální chuť a blahodárné účinky na organizmus. Zařadit by jej měli do jídelníčku ti, kteří se zajímají o zdravý životní styl, osoby v režimu redukčních diet nebo ti, které trápí vysoký cholesterol.

Ječmenný čaj Mugicha

Nejedná se o čaj v pravém slova smyslu. Základem je směs praženého ječmene, která se zalívá horkou vodou. Jeho chuť je příjemně nahořklá. Nápoj má povzbuzující účinky, a to i přesto, že neobsahuje žádný kofein. Chutná teplý i studený.

Ječmenný čaj Mugicha je bohatý na vitamíny a minerály, je silným antioxidantem. Jeho popíjení pomáhá odvádět z těla škodlivé látky. Pravidelné pití vede ke snížení hladiny cholesterolu a také k redukci hmotnosti.

Foto: Shutterstock

Mugicha proti stresu a úzkostem

Pravidelné pití ječmenného čaje uvolňuje svalové napětí a snižuje hladinu stresu. Je účinným spojencem v boji proti úzkostem. Lidé, kteří se jeho pití věnují pravidelně uvádějí, že je netrápí únava, pociťují příval energie.

Antioxidanty v čaji chrání před chorobami

Čaj je bohatý na vitamíny A, C, E, obsahuje i velké množství minerálů. Chrání před volnými radikály, které stojí například za propuknutím rakoviny. Schopností ječmene je zároveň částečné rozpouštění tuků a jejich odvádění z těla. Tím čaj snižuje hladinu cholesterolu a předchází vzniku cukrovky. Snižuje také riziko zánětů, tradičně se podává jako posilující nápoj při horečkách nebo virózách.

Mugichu připravíte doma

Můžete si koupit hotovou směs určenou k přípravě čaje nebo si směs připravit doma. Na suché pánvi s nepřilnavým povrchem restujte ječmen, dokud nezíská tmavohnědou barvu. Nechejte jej vychladnout a skladujte v suchu. Z takto připraveného ječmene odeberte jednu lžíci a vhoďte do půl litru vroucí vody. Vařte 20 minut na mírný stupeň pod poklicí. Před pitím je vhodné směs přecedit.

Foto: Shutterstock, Zdroj: Livestrong.com

Autor: Veronika Majerová

Externí autorka magazínu AAzdraví.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments