Tibetská kefírová houba – znáte ji? Proč se jí přezdívá malý zázrak?

Tibetská kefírová houba je pro drtivou většinu lidí jednou velkou neznámou. Zkráceně se jí říká jednoduše kefírka a svým vzhledem připomíná květák. Pojďme si o ní říci něco více!

Co je tibetská kefírová houba?

Tibetská kefírová houba je spojení kvasinek a bakterií v bílkovinách, cukrech a tucích. Právě tato kultura dává vzniknout vzhledu, který připomíná všemi známý květák. Jakmile tibetskou kefírovou houbu namočíte do mléka, začnou se dít zajímavé věci – dojde ke spuštění kvasného procesu, za což může celá řada bakterií a kvasinek. Bakterie kefíru metabolizují cukr na mléčnou kyselinu, díky čemuž dojde ke vzniku kyselého, mírně alkoholického nápoje, jež svou konzistencí a strukturou připomíná jogurt.

Malý zázrak

O tibetské kefírové houbě se zpravidla mluví jen v pozitivním slova smyslu. Někteří jí dokonce považují za takový malý zázrak, na který se můžeme spolehnout, chceme-li pomoci od různorodých neduhů našeho organismu.

Určitě vás zajímá, jak tibetská kefírová houba působí na naše zdraví, takže by byla velká škoda vám to neprozradit. V první řadě musíme zmínit, že zabraňuje shromažďování potravy ve střevech, kde by mohla začít hnít a dále páchat neplechu. Zároveň pomáhá při odkyselení organismu, pozitivním způsobem působí i v našem trávicím traktu, kde si dokáže hravě poradit s přemnoženými kvasinkami, viry i bakteriemi, takže podporuje náš imunitní systém.

Další účinky tibetské kefírové houby:

  • snižování vysokého krevního tlaku
  • snižování vysoké hladiny cholesterolu
  • napomáhá při trávení
  • urychluje léčbu jater
  • pozitivně působí na játra i slinivku

Má nějaké vedlejší účinky?

Možná vás napadlo, jestli má tibetská kefírová houba nějaké vedlejší účinky. Abychom o ní nemluvili jen kladně, zmíníme i pár možných vedlejších účinků, které sice nemusí nastat, ale vědět byste o nich měli. U někoho může požití tibetské kefírové houby způsobit nevolnost, u jiného zase může zapříčinit zažívací potíže. Jak jsme ale již jednou napsali o pár řádků výše, negativní účinky se vůbec objevit nemusí.

Mohlo by vás zajímat

Loading...

Autor: Nikol Bláhová

Jsem milující maminka malé princezny a zároveň kreativní duše, která ráda skrze své články předává čtenářům nové a zajímavé informace. Vystudovala jsem IT, ale má životní cesta se měla ubírat směrem psaní. Mým snem je napsat knihu - a nejen jednu. Zdraví má každý z nás jen jedno, proto bychom o sebe měli pečovat s láskou, budu ráda, když se díky mým článkům dozvíte něco užitečného.

26
Komentujte

avatar
7 Komentářová vlákna
19 Odpovědi ve vlákně
1 Sledující
 
Nejsledovanější komentář
Nejžhavější komentářové vlákno
23 Autoři komentářů
Jiří VrbaMarketaPetrHana MichalcovaVěra Autoři posledních komentářů
  Odebírat  
Upozornit na
Hana Michalcova
Host
Hana Michalcova

Uz jsem ji mela,moc mi to chutnalo

Doporučujeme

loading...