Už žádný zápach ze smažení. S tímto fíglem nepotřebujete okno ani digestoř

Smažená jídla milujeme snad všichni. Ovšem zápach, který přesmažený olej zanechá nejen v kuchyni, ale i klidně v obývacím pokoji, i přes spuštěný digestoř, je opravdu nevábný. Nepříjemný zápach z oblečení vyperete, z vlasů jej také dostanete mytím, ale jak je dostat z místnosti? To už tak jednoduché není, ale stále zůstává několik způsobů, kterými to půjde hravě. Zkuste využít několik osvědčených rad hospodyněk, které tyto způsoby využívají.

Opatření před a po smažení

Nekupujte drahé osvěžovače vzduchu či jiné chemické prostředky. Některé fungují, některé nikoli. Některé fungují jen krátce, ale ta cena, a jak působí na zdraví. Není potřeba používat chemické prostředky, abyste si rozvoněli domácnost nebo z ní eliminovali pachy. Ovšem než vůbec začnete smažit, otevřete okna a zapněte digestoř. Pokud digestoř nemáte, otevřete okna do průvanu. I tak nějaké pachy ulpí, proto zkuste tyto fígle.

Jedlá soda s širokým využitím

Jedlá soda má v domácnosti velmi široké využití. Od bělení prádla, čištění zubů, až po eliminování zápachu v domácnosti. Použití je jednoduché – stačí nasypat sodu do misky a postavit ji do těsné blízkosti sporáku. Jedlá soda spolehlivě pohltí veškeré pachy, které se budou linout z hrnce či pánve.

Foto: Shutterstock

Svěží citron je skvělý pomocník

Svěží pomocník, který vyčistí a provoní domácnost. Jakmile budete smažit své oblíbené jídlo, otevřete okna a ihned, jak skončíte s přípravou, postavte na sporák hrnec s vodou a hoďte do něj plátky z jednoho citronu. Zapněte sporák a nechte vodu s citronem zahřívat na mírném ohni. Po kuchyni se rozprostře svěží vůně citrusů a zároveň eliminuje nežádoucí pachy. 

Divoké koření, síla octa a další…

I v tomto případě postupujte stejně jako u citronu. Po smažení postavte na sporák hrnec s vodou a umístěte do něj pět polévkových lžic octa a několik lupínků bobkového listu. Dále přidejte půl lžičky skořice a jednu kůru z celého pomeranče. Směs zahřívejte na mírném ohni, alespoň po dobu patnácti minut. Následně hrnec nechte postavený na plotně. 

Výše zmíněné rady jsou účinné, a navíc veškeré ingredience najdete doma. Další výhodou je, že nemusíte dýchat chemické látky, které akorát tak dráždí dýchací systém.

Foto: Shutterstock

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Miroslav
Miroslav
1 rok

Co rada to perla ! 👍👍👍