Zabalte struhadlo do igelitu. Nový trik hospodyněk ze západu ušetří čas, peníze i nehty

Jemně nastrouhaný sýr, zázvorový čaj, česneková pomazánka, nebo okurkový salát, všechny tyto lahůdky mají jednoho společného jmenovatele, struhadlo. Domácí pomocník, kterého používají hospodyňky již dlouhá léta, má ale jedno úskalí. Při strouhání zůstává nemalé množství v jeho otvorech a kousky jsou všude kolem. Objevte nový trik, který se stal hitem internetu.

Už žádné mytí

I když složité mytí není zrovna věc, která by vás od strouhání odstrašila, může občas znepříjemnit a prodloužit naše vaření. Pokud totiž umyjete snadno rozpustné ulpělé potraviny jako sýr nebo čokoláda horkou vodou, přichytí se k povrchu a nástroj zůstane špinavý, stejně jako váš dřez. Pokud se ale rozhodnete ho nemýt, jemné částečky zatvrdnou a uvolní se při dalším strouhání. To může jídlo znehodnotit.

Zázračný plastikový sáček

Jak si zjednodušit strouhání?  Vezměte plastikový sáček se zipovým uzávěrem. V žádném případě nepoužívejte sáček mikrotenový, který se snadno potrhá. Ukryjte do něj struhadlo a na zvolené hrubosti začněte strouhat. Kouzlo uvidíte okamžitě. Struhadlo jako zázrakem zůstane čisté a nebudete ho muset složitě čistit. K odstranění nečistot postačí krátké opláchnutí pod tekoucí vodou. Nastrouhanou potravinu pak pouze přenesete v igelitu do hrnce, misky nebo jiné nádoby.

Foto: Shutterstock

Potravinová fólie

Nechcete-li pokaždé používat nový sáček, aby se vám vaření výrazně neprodražilo, vyměňte ho za potravinovou fólii. Získáte stejně šikovného pomocníka. Fólie ale musí být pevná, aby jako v případě mikrotenu nedošlo k prodření. Strouhat můžete najemno i nahrubo. Trik nepoužívejte na tvrdou zeleninu jako je mrkev.

Foto: AAzdravi, zdroj: Kidspot

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
10 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Miroslav
Miroslav
1 rok

Autorka asi zná kuchyň jen od pohledu, protože je to součást bytu.
Tvrdou zeleninu jakou je mrkev NE a zázvor ANO ??
Na autorku platí pouze a jen doktor Chocholoušek s tarasnicí v ruce a s pokřikem já ti dám plastový sáček, ja ti dám struhadlo.
Víc si nezaslouží než ústřelit tu dutou hlavu.

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Miroslav

Já bych si tipla, že tu kuchyň nezná ani od pohledu…strouhat cokoliv přes plastový sáček – to by nepobral ani Chocholoušek…stále kvoká, stále kvoká

Mirek
Mirek
1 rok

Tvl. to je zase nápad! Doufám, že tím autorka nemyslý strouhat skrze plast!? Leda tak mit struhadlo strčené do sáčku, tedy dost velkého /IKEA tak velký nemá, pozn.red./ a strouhat s rukama v tom sáčku. Páč strouhat a držet sýr zvenku, je ideální k pozření makroplastů! 😁. No nevím…
A naučte se už, že igelit se prakticky u potravin nevyskytuje! Dnes je to vždy PE, PP, apod.

Jinak všichni moc děkujeme za americkou radu. Hned to posílám své služebné, aby to honem řekla mé kuchařce! Než bude pozdě! 😁😱

Roman
Roman
1 rok
Reply to  Mirek

Američanky umí vařit to jsou novoty, jsou to polena na vaření.

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Mirek

No jo, nadpis by měl správně znít “vynikající strouhaný sýr s igelitovou příchutí” a omlouvám se za ten igelit – ale líp to zní 😀

Iris
Iris
1 rok

To je takový problém, vzít hned po strouhání kartáček a struhadlo umýt?

Nelen Nel
Nelen Nel
1 rok
Reply to  Iris

Autorka ráda apetíto igelíto ,,,fuj,,, a ani neví,co to je kuchyně! Rady takových jsou nejlepší,pro zasmání.

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Nelen Nel

No jo, žrát igelit je dneska asi IN…
Některé rady tady mi hlava fakt nebere – proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě…mně by docela zajímalo, kolik za tyhlety výplody autorky berou.

Květa
Květa
1 rok
Reply to  Iris

Taky přemýšlím, jestli to před napsáním vyzkoušela,

Iris
Iris
1 rok
Reply to  Květa

Nejspíš to zas odněkud opsala a dost možná to i špatně pochopila…
Zdejší články by měly mít jednotný název “jak zprasit jídlo”