Zařaďte do svých receptů jablečný ocet. Zbaví vás přebytečného cukru

Pokud jste jablečný ocet nikdy nepořídili nebo jen leží zapomenutý ve spíži, jistě vás překvapí, že skrývá mnoho pozitivních účinků na zdraví.  Kromě toho také existuje spousta možností, jak ho využít v kuchyni a připravit s jeho pomocí ty nejchutnější dobroty. Tento pomocník není finančně nákladný a pořídit ho můžete skoro v každém větším obchodě s potravinami. Při dlouhodobém užívání se budete cítit fit, svěže a zbavíte se i únavy, která vás může v podzimních a zimních měsících doprovázet.

Dejte sbohem přebytečnému cukru

Denní příjem cukru by měl být omezený a strava pestrá a vyvážená. Často se ale stává, že zdravý oběd nahradí při hektickém tempu jídlo plné cukrů nebo jen dostanete během dne chuť na sladkost. Lžička jablečného octa denně sníží hladinu cukru v krvi, udržíte své tělo zdravé a omezíte riziko cukrovky. Ocet lze konzumovat ráno, a to jednu lžičku zředěnou ve vodě. Dopřát si jej můžete také během dne, a to ve formě zálivky do lehkého salátu.

Péče o pokožku

Jablečný ocet pomáhá pokožce jak při vnitřním, tak při vnějším užití. Konzumace jedné polévkové lžíce denně zpevní vaše vlasy, dodá jim lesk a pružnost. Stejně dobře pečuje také o nehty, které se přestanou třepit a lámat. Jestliže vás chuť jablečného octa neláká, můžete jej využít také pro čištění pleti pomocí vatového tamponu. Tekutina po dlouhodobějším pravidelném používání eliminuje vznik černých teček, snižuje tvorbu akné a zbaví vás také zarudlých míst a pigmentových skvrn.

Snížení kyselého prostředí v těle

Po konzumaci tučných, sladkých a těžkých jídel může mít vaše tělo kyselejší pH. Lymfatický systém pak usilovně pracuje, aby tělo opět nastartoval a uvedl do zdravého stavu. Konzumací jablečného octa můžete tomuto procesu pomoci a zároveň snížit riziko vzniku civilizačních chorob. Ocet v těle tvoří zásaditější prostředí, čímž spravuje škody napáchané nezdravou stravou.

Autor: Tereza Hotovcová

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.