Chcete být štíhlí a zdraví? Stačí udělat 6000 kroků každý den

Vytrácí se z vašeho života pohyb? Zjišťujete, že v kanceláři nebo doma u televize strávíte více času, než je zdravé? Právě vlivem lenosti a nedostatečného pohybu se mohou časem projevit zdravotní obtíže. Abyste jim předešli, lze se pohybovat nenáročně a klidně s malým pomocníkem v kapse. Krokoměr bude měřit váš pohyb za vás a ukáže vám, zdali jste dostatečně aktivní.

Proč se vyplatí chodit na procházky?

Velká část lékařů se shoduje na názoru, který říká, že urazit za den 6000 kroků je ten správný lék na všechny obtíže. Kromě toho, že rozproudíte váš lymfatický systém a krevní oběh, při správné meditaci také zklidníte projevy stresu.

Jak zvládnout denně 6000 kroků?

I když se zmíněné číslo zdá jako nesplnitelný výsledek, opak je pravdou. Jednou z možností k dosažení požadovaného denního limitu je každý den projít delší trasu a udělat si náročnější procházku. Druhá možnost je o něco jednodušší, ale je třeba se jí věnovat celý den. Stačí když se ráno do práce projdete, místo výtahu použijete schody nebo se vydáte pěšky na oběd do města. Pokud se při každé malé povinnosti zvednete a vykonáte jen malý pohyb, k večeru se budete divit, jak vysoké číslo se objevilo na krokoměru.

Postupně se budete zlepšovat

Začněte klidnými procházkami s mírným tempem a vybírejte si nenáročný terén. Až se vám tento pohyb bude zdát příliš jednoduchý, zkuste vyhledávat místa, kde půjdete déle do kopce nebo schodů. V prvních dnech se nesnažte nasadit příliš rychlé tempo a raději se věnujte tomu, abyste si na procházce pořádně vyčistili hlavu. Jestliže se budete pohybu věnovat denně alespoň hodinu, časem se sami přesvědčíte, že vážíte méně a cítíte se lépe.

Krokoměr si pořiďte až v případě, že si dlouhé procházky oblíbíte. Pokud si za tento malý přístroj připlatíte, můžete se na konci dne přesvědčit nejen o počtu dosažených korků, ale také o průměrné nebo nejvýše dosažené rychlosti.

Autor: Tereza Málková

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments