Tipy na lahodné bezlepkové snídaně. Vyzkoušejte tapiokové perly nebo rýžovou kaši

Bezlepkové pečivo se stále chlubí cenou, při které zákazníkům vstávají vlasy hrůzou. Bohužel často neodpovídá ani kvalita a chleby se drolí a lámou. Existuje však varianta, která je zdravější, chutnější a zaručeně vás bude její příprava více bavit. Zapomeňte na chvíli na mýty, které tvrdí, že bezlepková dieta je mučení. Připravit si lze rychlou, výbornou a voňavou snídani do pár minut, a navíc za minimální cenu.

Tapiokové perly najdete na internetu, ale i v regálech supermarketů

Tapioka je škrob, který pochází z manioky. Pomocí těchto perel lze zahustit omáčky a připravit výborné dezerty. Jestliže se ráno vzbudíte a máte na přípravu jen pár minut, sáhněte po tomto pomocníkovi! Postačí, když do varné nádoby vsypete kuličky a zalijete šestinásobným množstvím oblíbené tekutiny. Vhodné je například živočišné či rostlinné mléko, lžička medu nebo javorového sirupu, lžička mladého ječmene a nakonec hrst čerstvého ovoce. Výsledná směs je lepkavá a po konzumaci vás v žaludku nebude trápit. Dokáže dokonale zasytit a zároveň ponechat tělo “lehké”.

Rýžová kaše na sto způsobů

Kaši zakoupíte v instantní podobě za velmi rozumnou cenu. Pokud rádi experimentujete a vaříte, určitě vás potěší i možnost domácí výroby. Celé kouzlo spočívá ve vaření rýže v mléce, které pak při houstnutí postupně doléváme, aby byla konzistence ideální. Mimo to je potřeba kaši osladit, ať už třtinovým nebo například kokosovým cukrem, a nakonec je postup ve vaší režii. Jestliže milujete chia semínka, čerstvé ovoce nebo čokoládu, neváhejte tyto ingredience vložit do receptu.

Autor: Tereza Málková

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments