Znáte enzymoterapii? Kdy je třeba s ní začít?

Už jste někdy slyšeli o enzymoterapii? Pokud ne, pak určitě uděláte dobře, když si přečtete náš dnešní článek, který vám zase trochu rozšíří obzory a především vám vysvětlí, co to ta enzymoterapie vlastně je.

Co jsou to enzymy?

Možná by nebylo na škodu nejdříve vysvětlit, co jsou to enzymy, které se nachází ve všech živých organismech. Jedná se o jednoduché či složení bílkoviny s katalytickou aktivitou, které se společně s hormony a vitamíny řadí mezi biokatalyzátory a ty mají za úkol řídit veškeré látkové výměny probíhající v našem těle.

Lidské tělo obsahuje několik tisíc druhů enzymů, přičemž zajímavostí je, že každý jednotlivý druh enzymu se může pyšnit jinými chemickými reakcemi, které jsou pro něho specifické. Pokud by enzymy v našem těle chyběly, nemohla by proběhnout žádná chemická reakce.

Jaký je úkol enzymů?

Enzymy mají v našem těle za úkol zodpovídat za celou řadu procesů, které v těle probíhají – mluvíme zde například o hojení ran, trávení či vylučování. Enzymy mají rovněž vliv na správné fungování našeho imunitního systému a ovlivňují rychlost stárnutí.

Jedním z bezesporu nejdůležitějších úkolů enzymů je schopnost štěpit a rozkládat různě složité tuky, bílkoviny a sacharidy na menší řetězce. Enzymy neustále pracují a vytváří chemické reakce, na jejichž základě vzniká speciální látka, kterou naše tělo spotřebuje a čerpá z ní energii.

Když je enzymů málo, je čas na enzymoterapii

Aby mohl náš organismus fungovat správně, potřebuje neustálou zásobu enzymů. Pokud se stravujeme zdravě, vyznáváme zdravý životní styl a dbáme na své zdraví, pak našemu tělu enzymy nechybí. Jiné je to ale v případě, kdy například onemocníme nebo se podrobíme operaci – v takovou chvíli se může stát, že hladina enzymů v těle klesne a tehdy je čas na enzymoterapii.

Enzymoterapie je tedy proces, během kterého našemu tělu enzymy dodáme. Enzymy se v hojné míře vyskytují především v potravinách především v jejich syrovém stavu, přičemž bohatým zdrojem je zelenina a ovoce, kterého byste si v případě enzymoterapie měli dopřávat velké množství.

Autor: Nikol Bláhová

Jsem milující maminka malé princezny a zároveň kreativní duše, která ráda skrze své články předává čtenářům nové a zajímavé informace. Vystudovala jsem IT, ale má životní cesta se měla ubírat směrem psaní. Mým snem je napsat knihu - a nejen jednu. Zdraví má každý z nás jen jedno, proto bychom o sebe měli pečovat s láskou, budu ráda, když se díky mým článkům dozvíte něco užitečného.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments