Češi začali dávat mleté maso do PET láhve. Tento úžasný trik je doslova hitem internetu, dělejte to také tak

Rychlá a chutná večeře z mletého masa může být skvělým řešením pro ty, kteří nemají moc času na vaření. Pokud se chystáte připravit si kebab, můžete využít zajímavý trik s PET lahví, který vám usnadní práci. Mleté maso je sice rychle propečené, ale je důležité dbát na to, aby bylo čerstvé a kvalitní. Pokud tomu tak je, můžete se pustit do práce. Vyrobte si špejle z PET lahve a můžete začít péct. Vaše domácí kebaby určitě potěší chuťové buňky vašich blízkých a překvapí je neobvyklou prezentací.

Dbejte na kvalitu masa

Maso patří k oblíbeným surovinám a je důležité si uvědomit, že jeho kvalita má velký vliv na chuť, a především na zdraví. Proto byste při výběru masa měli být pečliví a důslední. Snažte se vybírat maso s jasně červenou barvou, nejlépe u ověřeného řezníka. U masných výrobků se zaměřte na značky s certifikátem kvality, který vám garantuje, že jsou výrobky vyrobeny z kvalitního masa.

Pokud se rozhodnete pro nákup namletého masa, zpracujte ho co nejdříve, ideálně v den nákupu. Namleté maso se totiž mnohem rychleji kazí než maso v celku. Pokud máte možnost, nechte si maso namlít přímo u řezníka. Dbát na kvalitu masa je základ, který přispívá k tomu, aby byly vaše pokrmy nejen chutné, ale i zdravé.

Foto: Shutterstock

Trik s PET lahví

PET lahev může být skvělým pomocníkem při přípravě domácího kebabu. Pokud si chcete recept vyzkoušet, můžete použít mleté maso nebo nakrájet na menší kostičky 500 g hovězího masa. K masu přidejte celé syrové vejce, nakrájenou petrželovou nať, černý pepř, sladkou papriku a očištěnou cibuli. Směs důkladně promíchejte a propracujte rukama, aby se ingredience spojily. S PET lahví můžete snadno tvarovat kebabové špízy a připravit si skvělou večeři.

Jak na to?

Začněte s omytím láhve a následným odříznutím spodní části. Horní část s hrdlem ponechte nedotčenou a naplňte ji připravenou masovou směsí. Poté umístěte lahvičku na konzervu, která se vejde dovnitř láhve a bude pomáhat vytláčet maso shora ven. Nakonec jen stačí tvarovat směs, aby vytvořila kebab, který můžete snadno napíchnout na špejli. Dobrou chuť!

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
1 Komentář
Inline Feedbacks
View all comments
Tomáš
Tomáš
1 rok

“Vyrobte si špejle z PET lahve” 🤔