Češi začali nasouvat gumičky do vlasů na kliky od dveří. Je to úžasný nápad, který se rychle šíří republikou

Gumičky do vlasů jsou pro mnoho lidí nezbytnou součástí jejich každodenního života. Používají se k udržení vlasů pohromadě při sportu, práci nebo v běžných denních činnostech. Navíc mohou gumičky do vlasů být mnohem více než jen doplněk do účesu. Skvěle se hodí jako univerzální pomocník do domácnosti a mohou být skvělým preventivním opatřením před zabouchnutím dveří.

Proti zabouchnutí dveří

Použití gumičky na zámek dveří je velmi jednoduché a efektivní. Stačí nasunout gumičku na kliku dveří a poté ji natáhnout, překřížit a nasunout druhý konec na venkovní kliku. Kříž, který vznikne uprostřed gumičky, přímo blokuje zobáček, který drží zavřené dveře v zárubni. Gumička tuto část podrží v otevřené poloze a díky tomu se dveře zcela nezabouchnou. Tento trik vám umožní volný pohyb dveřmi, aniž byste museli neustále odemykat nebo tahat za kliku.

Gumičky pomohou i v autě

Dalším způsobem, jak využít gumičky do vlasů, je k uchycení telefonu v autě. Natahujte je kolem hlavy telefonu a kolem konzole vozu, aby se telefon nepohyboval během jízdy. Tento trik je zajímavý pro ty, kteří používají telefon jako navigaci během jízdy.

Foto: Shutterstock

Využití gumiček v kuchyni

Další možností využití gumiček v kuchyni je pro uchování ovoce a zeleniny. Pokud máte například čerstvý zázvor nebo cibuli, můžete je uchovat v síťovinovém sáčku a zavázat gumičkou. Tímto způsobem budou potraviny dobře větrané a udrží si svou čerstvost déle.

Gumičky mohou také pomoci udržet kelímky nebo dózy s potravinami uzavřené a chránit je tak před hmyzem. Stačí jednoduše přetáhnout gumičku přes víčko.

A pokud máte malé děti, můžete gumičky použít jako ochranu před páry z horkého hrnce nebo pánve. Gumičku přetáhněte přes rukojeť nádoby a její druhý konec upevněte na protější straně. Tímto způsobem si můžete snadno přidržet hrnec či pánvičku, aniž byste se museli obávat popálení. V kuchyni tedy mohou být gumičky skvělým pomocníkem, ať už při přípravě jídla, uchovávání potravin, nebo jako ochrana před horkými nádobami.

Foto: Shutterstock

Autor: Kristýna Lorencová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments