Česká nemocnice dala pacientům plesnivé jídlo. Tak to je síla

Nemocniční strava je velkým tématem, obzvlášť těch lidí, kteří si nějakou dobu museli pobýt v některém z českých špitálů. Zatímco v jiných ohledech se Česká republika rychle modernizuje, v tomto typu stravování jako kdyby zamrzla před třiceti a více lety.

Nevyhovující strava

Kantýny stále vaří jídla podle starých předpisů a mnozí se diví, že třeba po operaci, kdy by si dali něco lehkého, jim u postele přistane knedlo zelo vepřo. Obecně obliba mouky a hutných jídel v nemocničním stravování je až neuvěřitelná.

O mnoho lepší nebývají ani nejrůznější snídaně nebo večeře, které už jsou obvykle pouze studené a sestávají z kusu chleba, másla a paštiky. V lepším případě dostanete pečivo jen pár dní staré, v tom horším se vám přihodí to, co zaznamenala jedna z uživatelek sociální sítě Twitter.

V nemocnic Krč jsou takoví borci, že penicilin už je v ceně veky. Ideál pro lidi, co nepolknou tabletu,” uvedla k fotografii, na které je jasně vidět chléb obsahující plíseň.

Nic se nezměnilo

Diskutující pod příspěvkem nevyjadřují nějaké zvláštní překvapení nad tím, co se stalo a naopak narážejí na to, že se jim děly obdobné věci. “Thomayerka je v tom legendární,” píše například jeden z nich. “Nic se nezměnilo od mojí návštěvy cirka 15 let zpátky. Bohužel ji máme jako spádovou,” píše další.

Někteří z diskutujících se obávají, protože v této nemocnici mají naplánovaný zákrok. “Já počítám s tím, že většinu jídla budu muset kupovat jinde a to tam budu tak 3 až 4 týdny.

Foto: Shutterstock

Je rozhodne načase, aby se stravováním v nemocničních zařízeních začal konečně někdo vážně zabývat. Toto je skutečně velká ostuda, která už je za hranou. Avšak i běžná produkce kantýn je špatná a nevyhovující. Není důvod, aby pacienti museli trpět i kvůli stravě, natožpak aby jejich stav ještě ohrožovala.

Foto: Shutterstock

Autor: Tereza Vávrová

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments