Skvělé zapečánky v alobalu. Neexistuje rychlejší a lepší večeře za pár korun

Snídaně, svačiny, oběd, svačiny, večeře – a pořád tak dokola každý den. Už nevíte, co vařit k obědu, natož k večeři? Každodenní vymýšlení jídla pro celou rodinu, je jednoduše pořádný oříšek. Abychom vám rozhodování alespoň jednou ulehčili, připravili jsme pro vás zapečánky, které nejsou nikterak drahé, pochutnáte si na nich na večeři, ale klidně i na oběd a rodina si po nich bude olizovat prsty – jsou totiž vynikající.

Vynikající a jednoduchá pochoutka 

V receptu nemusíme hledat žádné složitosti, vše je velmi jednoduché. Připravte si tyto suroviny:

  • 6 ks středních brambor
  • sůl a pepř
  • 6 plátků vepřové pečeně
  • 1 ks cibule
  • 1 ks větší mrkev
  • olej
  • 90 gramů sýra
  • 12 lžic zakysané smetany

Ze všeho nejdříve si připravte brambory, které nakrájíte na měsíčky a dáte je na pět až osm minut povařit. Mezi tím si nakrájejte maso na plátky a mírně je naklepejte, pak osolte a opepřete. 

Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky a mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Vezměte si pánev, nalijte do ní trochu oleje a osmažte na něm cibuli. Jakmile bude cibule zlátnout, přidejte nastrouhanou mrkev a smažte přibližně dvě minuty. Suroviny odložte stranou a nastrouhejte sýr. Jaký sýr vyberete, záleží pouze na vás, ale doporučujeme eidam, goudu či čedar.

Po uplynulé době vyjměte brambory, osolte je a mírně opepřete. Pokud budete chtít, můžete použít i grilovací koření nebo nějaké bylinky. Nyní už jen zbývá měšce naplnit. Nachystejte si 6x dostatečně velké kusy alobalu a do každého z nich dejte pár brambor, plátek masa, cibuli s mrkví, dvě lžíce zakysané smetany, a každý měšec ještě zasypte sýrem. 

Zabalte a vyskládejte na plech. Pečte v předehřáté troubě na 200 °C, přibližně půl hodiny. Po třiceti minutách balíčky opatrně a mírně otevřete a vložte je do trouby na dalších deset minut. Suroviny v měšci můžete měnit dle své libosti. Maso můžete použít kuřecí, místo smetany dejte vejce, přidejte česnek, rajče či cokoli jiného, co vás napadne. 

Foto: Shutterstock

Rychlý salát z červené řepy

Večeři či oběd můžete také doplnit o zdravý salátek z červené řepy. Jak jistě víte, červená řepa je protkaná prospěšnými látkami, vitamíny a minerály, proto ji určitě do svého jídelníčku nezapomínejte zařadit. Na salát si připravte dvě řepy, zakysanou smetanu, sůl a česnek. Bulvy nastrouhejte na hrubém struhadle, osolte, zalijte smetanou a přidejte dva stroužky česneku. Vše promíchejte a podávejte. Dobrou chuť.

Foto: Shutterstock

Autor: Nikola Klementová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
2 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Aster
Aster
1 rok

No, já jaksi nesnáším kombinaci maso+sýr. Prostě mi to dohromady nechutná – takže beru zapéct brambory+sýr, nebo brambory+maso.

Aster
Aster
1 rok
Reply to  Aster

A ten název “zapečánky” – to mi přímo zdvihá kufr 😛