Chcete pít opravdu čistou vodu? Takto se zbavíte látek, které vám škodí

Kvalita vody se mění v závislosti na území, avšak existují látky, které našemu tělu škodí, a přijímá je ve vodě z kohoutku každý z nás. Zatímco biologické kontaminanty se čističky snaží řešit, chemické kontaminanty přibývají, a časem se na zdraví mohou projevit také. Právě kvůli snaze vodu dezinfikovat přibývá v jejím obsahu chlór, fluoridy, pesticidy a další odpadové látky. Právě proto byla vynalezena řešení, která kapalinu před požitím vyčistí a vy se tak můžete těšit z průzračné vody.

Převařování

Začněme od nejlevnější metody, kterou je právě zmíněné převařování. Pokud dáte vodu do nádoby, přivedete ji k varu a vytrváte v tomto procesu po dobu deseti minut, přebytečné látky jako chlór jsou z vody z velké části odstraněny. Poté už stačí jen nechat vodu vychladnout a je připravena.

Filtrační konvice by neměla v lednici chybět

Nádoba, která nezabírá velký prostor a je možné ji šikovně umístit do dveří lednice, udělá svému uživateli obrovskou službu. Nemusíte se každodenně trápit s převařováním pitné vody. Bohatě postačí, pokud do konvice umístíte vyjímatelný filtr, skrze který prolijete kohoutkovou vodu. Každou chvíli tak bude v lednici připravena svěží studená voda obohacena skrze kapsli o minerály a vyčištěna od přebytečných látek. Filtr vás přijde na pár stovek korun a svou službu udělá až na několik týdnů.

Filtr přímo na kohoutek

Umístění filtru přímo ke zdroji vody je z dlouhodobého hlediska nejlepší variantou, avšak také finančně nejnáročnější. Jedná se o nenápadný nástavec, který je možné zakoupit v různých provedeních a barvách. Toto zařízení se připevní na kohoutek a žádná další práce už vás nečeká. Voda bude protékat skrze něj a do nádoby už půjde bez chemikálií.

Pokud se chcete v nezávadné a čisté vodě i koupat, z důvodu různých kožních problémů, lze připevnit filtr i do vany a k ostatním umyvadlům. Budete tak mít jistotu, že celým domem či bytem protéká pouze čistá voda.

Autor: Tereza Hotovcová

Zdravý životní styl a objevování nových receptů je něco, co ji vždy naplňovalo, a proto se zde s vámi dělí o své poznatky.