Chytrá hospodyňka prozradila trik na nejlepší bramborovou kaši. Je hotová za minutu

Bramborová kaše je přílohou, kterou milují především děti. Její krémová chuť se perfektně hodí ke smaženým jídlům, jako jsou řízky nebo rybí prsty. Oceníte ji i k masům a některým omáčkám. Skvělá kaše musí být především jemná, lehce slaná a neměla by obsahovat žádné hrudky. Na její rychlou přípravu existuje jednoduchý trik a několik málo ingrediencí.

Správné ingredience

Aby byla vaše kaše opravdu skvělá, je pro ni klíčový správný výběr brambor. Pokud sáhnete vedle, její konzistence bude připomínat spíše lepivou modelínu. Nejvhodnějším typem brambor je typ C. Jsou více moučnaté, protože obsahují největší množství škrobů. Kromě kaše je můžete použít i na přípravu bramboráků nebo bramborového těsta. Vhodné jsou i na domácí hranolky.

Jak připravit brambory

Brambory nejprve omyjte a oloupejte. Následně je nakrájejte na rovnoměrně velké kostičky a alespoň na hodinu namočte do studené vody. Tím zajistíte, že se z brambor vyplaví nadbytečný škrob, který by mohl způsobit, že ve výsledku bude kaše příliš lepivá. Vodu slijte a teprve poté dejte vařit do změknutí.

Foto: Shutterstock

Jednoduše za chviličku

Nechcete-li se s přípravou kaše příliš zatěžovat, ale toužíte po tom, aby kaše chutnala jak nebeská mana, použijte ruční ponorný šlehač. Ten také doporučuje Polly Pocketsy, která na populární sociální síti zveřejnila rychlý, ale „vychytaný“ postup. Dle jejích slov postačí pouze jedna minuta. Do brambor, ze kterých jste předtím slili vodu, přidejte potřebné množství soli a na kostičky nakrájené máslo. Množství všech ingrediencí volte podle svých osobních preferencí. Nakonec vše rozmixujte ponorným šlehačem. Ne ale příliš dlouho, protože i v takovém případě by výsledek nebyl ideální. Nakonec přilijte dostatečné množství smetany. Kaši můžete ozvláštnit i bylinkami. Skvěle se hodí pažitka nebo petrželka.

Skvělá chuť i bez mléka

Pokud nepatříte mezi fanoušky mléka, můžete kaši připravit pomocí vody, ve které jste brambory vařili. Stačí ji během mixování postupně přilévat. Pro zvýraznění chuti se nebojte přidat menší množství masového vývaru.

Foto: Shutterstock

Autor: Hedvika Hampejsová

Redaktorka serveru AAzdravi.cz.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments