Dokonalý trik na nejlepší palačinky. Je nutné přidat jednu ingredienci, jinak nestojí za nic

Palačinky jsou jedno z nejoblíbenějších jídel nejen mezi dětmi, ale i dospělými. Poměrně rychlé sladké jídlo se hodí na snídani, k obědu nebo ke svačince. Základní recept je jednoduchý a zvládne ho snad každý. Dnes vám přineseme tip na jeden úplně prostý trik, který udělá palačinky ještě zajímavější.

Provzdušněte těsto na palačinky!

Dobře vyšlehané těsto na palačinky by mělo být hutné, ale vzdušné. Abychom to podpořili, můžeme využít jednoduchý trik: přidat do těsta trochu studené perlivé vody. Bublinky z vody pomohou docílit toho, aby byly palačinky krásně nadýchané a aby působily skutečně exkluzivním dojmem.

Připravte si doma skvělé palačinky

Připravíme si:

  • 400 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 litr mléka
  • kypřicí prášek
  • špetka soli
  • vanilkový cukr
  • perlivá voda

Smícháme hladkou s kypřícím práškem, solí a cukrem. Do mléka rozklepneme vejce a postupně za stálého míchání přidáváme mouku. Je důležité dbát na to, aby se v těsně nevytvořily hrudky. Do těsta přilijeme zhruba půl deci perlivé vody, které jej provzdušní.

Palačinky smažíme na hladké pánvi, vhodná je nerezová. Na rozpálenou pánev nalijeme olej, necháme jej rozehřát a následně rovnoměrně naléváme palačinkové těsto. Palačinku by mělo stačit opékat zhruba minutu z každé strany.

Pokud jsme použili na smažení větší množství tuku, je vhodné palačinku po vytažení z pánve vysát papírovými utěrkami.

Foto: Shutterstock

Čím si palačinky dochutit

Úplně nejjednodušší varianta je palačinky pouze lehce pocukrovat (abychom si chuť vylepšili, můžeme zvolit třeba skořicový cukr) a rovnou konzumovat. Přece jen ale máme palačinky raději trochu bohatší. Klasikou je namazat je marmeládou a ozdobit šlehačkou.

Palačinky jsou skvělé s čerstvým ovocem, kompotem nebo třeba ovocným rozvarem. V poslední době k nám ze západních kuchyní přichází móda dochutit je třeba arašídovým máslem nebo javorovým sirupem.

Foto: Shutterstock

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments