Drsné varování: Do Česka se dostala kuřata s hroznou bakterií. Tohle musíte okamžitě vyhodit, nepomůže nic

Něco takového už tu delší dobu nebylo. Ale teď je na čase opět varovat před tím, co se dostalo do české prodejní sítě. Tentokrát přitom nejde o nějakou teoretickou hrozbu, kdy je v určité potravině více určité škodlivé látky, což však v takovém ojedinělém případě stejně nic moc neovlivní.

Zmrazení nepomůže

Zde jde o něco mnohem vážnějšího. Státní potravinářská a zemědělská inspekce totiž zachytila výskyt salmonely. Danou potravinu okamžitě označila za nebezpečnou a nařídila její stažení z trhu. Ta už se ale dostala do prodejní sítě, a tak si ji mnozí lidé koupili.

Konkrétně jde o potravinu, která se prodává pod názvem Kuře a kvalita bez drobu Kurczak. Je to čerstvé dělené drůbeží maso s šarží 2030211 a datem použitelnosti do 19. února 2023. Výrobcem je potom společnost Kabanos a zemí původu Polsko.

Jak si sami můžete povšimnout, daný výrobek už má prošlé datum použitelnosti, a proto se již v prodejní síti nenachází. Tedy neměl by, vyloučit to nelze. Jak ale sama SZPI uvádí, je možné, že ho lidé mají doma ve zmrazeném stavu k budoucí konzumaci.

Foto: Shutterstock

Na kuřata pozor

Jak nicméně inspekce upozorňuje, domnívat se, že by snad zamrazení pomohlo zbavit maso bakterie, je bláhové. Podle odborníků nemá zmrazení na kontaminaci potraviny žádný vliv.

V tomto ohledu se potvrzuje, že polské kuřecí maso, které se do České republiky ve velkém dováží, nemusí být zrovna kvalitní. Před pár měsíci ostatně v samotném Polsku propukl skandál kolem krmiva, které se ke krmení drůbeže používalo. Obsahovalo totiž technické oleje.

Foto: Shutterstock

Autor: Anna Štěpánková

Redaktorka magazínu AAzdravi.cz. Zkušená a respektovaná novinářka prošla za posledních 20 let redakcemi tištěných i online deníků, aby následně našla svou zálibu v tvorbě magazínových textů.

Chcete se nechat upozornit na nový příspěvek v diskuzi?
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments